Bu nasıl bir akıl tutulması!

Türkiye’nin koronavirüs salgını nedeniyle zor günlerde geçtiği şu günlerde İslam dini üzerinden yapılan tartışmalar hoş karşılanmıyor. Özellikle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının daha ön plana çıktığı mübarek Ramazan ayında İslam dininin emir ve yasakları hakkında uyarılarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a bazı kesimlerin tepki göstermesi ‘Akıl tutulması’ olarak yorumlandı.

Kaşıkoğlu da eleştirenler arasında…

Kur'an-ı Kerim'den ayetler okuyarak Allah'ın kesin bir şekilde yasakladığı hatta lanetlediği günahları hatırlatan Erbaş’ın müslümanları doğru yola davet etmesi kimilerini rahatsız etti. Artık muhalif safta yer alan eski AK Partili Metin Kaşıkoğlu da Erbaş’ı “Millet sokakta travesti, gay, lezbiyen, biseksüel avına mı çıksın istiyorsunuz? Amacınız hiç iyi gözükmüyor.” sözleriyle eleştirdi.

İslam’ın kuralları neden bazılarını rahatsız ediyor?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi din adamlar camilerde, vaazlarda, sohbetlerde dinin emir ve yasaklarını anlatmasına karşı çıkan kesimler adeta İslam’ın kurallarına tepki göstermeye kalkarken, bu durum zaten salgın yüzünden psikolojileri olumsuz etkilenen halkı daha da geriyor. Şu kritik günlerde hem siyasilerin hem de idarecilerin daha pozitif yaklaşımlarda bulunması önem taşıyor.

Başkan Özlü marjinal ses sanatçısıyla çağrı yaptı

Buna en güzel örnek ise geçtiğimiz günlerde Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’den geldi. Başkan Özlü, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal hayatları büyük ölçüde kısıtlanan Düzceliler’e marjinal kıyafetleri ve yaşam tarzıyla bir döneme damga vuran Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Zeki Müren’in unutulmaz şarkısı ‘Elbet Bir Gün Buluşacağız’ ile seslendi.  Sosyal medya hesaplarından Düzce görüntüsü üzerine Zeki Müren’in şarkısını paylaşan Başkan Özlü, altına şu notu düştü: “Yine güzel günlerde buluşacağız. Sağlıklı bir gelecek için evinde kalan tüm hemşehrilerime tek tek teşekkür ediyorum. Evde kal Düzce…”