Çok katlı binaların yükseldiği Konuralp'te 4'ten fazla kata imar izni verilmemesine ilişkin karar resmiyet kazandı. Başkanlık makamının talimatıyla hazırlanan öneri dün akşam meclisten geçti.

Özel çalışma ofisi kuruldu

Bilindiği gibi Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, son yıllarda çok katlı yapılara izin verildiği için inşaat sektörünün gözdesi olan Konuralp Bölgesi'ne yönelik özel bir çalışma yapılması için kurmaylarını görevlendirdi. Bu doğrultuda tarihi dokudan yapılaşmaya kadar geniş yelpazede yürütülecek çalışmalar için özel bir ofis kuruldu.



İlk toplantıda komisyona havale edilmişti

Belediyenin ilgili birimlerince Konuralp'te yürütülen yatay mimariye yönelik çalışmalar kapsamında hazırlanan öneri, Düzce Belediye Meclisi Haziran ayı ilk birleşiminde gündeme taşınmış, konu İmar ve Şehircilik Komisyonu'na havale edilmişti.



4 kat üzerine izin verilmeyecek

Dün akşam Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli başkanlığında yapılan toplantıda, komisyonuna gönderilen yüksek katlara ilişkin karar ikinci meclis oturumunda üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre Konuralp'te artık zemin+4 kattan fazla yapı yapılamayacak. Mevcut inşaatların da projeleri yeniden değerlendirilerek 4 kat üzerine izin verilmeyecek.
 



Başkan Özlü: Bölgede yapılaşma koşulları revize edilmeli

İmar mevzuatına ilişkin Başkan Özlü imzası ile yazılan yazıda şu ifadelere yer verilmişti:

"Konuralp kentinin tarihi doku özellikleri çerçevesinde, merkez ve yakın çevresi I. II. III. Derece  Arkeolojik Sit alanı olarak belirlenmiştir. Konuralp kent merkezi ve Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi bağlantısını sağlayan, doğu batı doğrultulu 25.00 metre ve devamında 20.00 metrelik imar yolunun güney bölümünde 1464 numaralı parseldeki hafriyat çalışmalarında arkeolojik kalıntılar bulunmuş ve tescil işlemleri yapılmıştır. Bu bölgede süreç içinde bulunabilecek arkeolojik kalıntılar dikkate alınarak, yapılaşma koşullarının merkez ile bütünlük oluşturmasının sağlanması gerekmektedir. Ayrıca Düzce ili ve yakın çevresinin 1. Derece Deprem Kuşağı (Kuzey Anadolu Fay Hattı) üzerinde kalması da dikkate alınarak, söz konusu bölgede yapılaşma koşullarının revize edilmesi gerekmektedir."

Haber: C. ÜSTÜNER