Düzce Belediyesi’nin Şehit Ramazan Gel Caddesi’nde başlattığı çalışma esnafı tedirgin etti.



Cadde üzerinde kepenk açan esnaf ile taksiciler yapılan meydan çalışmasından dolayı doğan mağduriyetlerini Öncü Haber mikrofonuna anlattı. Yapılan çalışmaların caddeyi daraltacağını belirten esnaflar, belediye yetkililerinden projenin tekrar düzenlenmesini istedi.



Taksici esnafını dinleyen Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz’ın sıkıntıları aktardığı Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu yapılan çalışmaları yerinde incelemek için caddeye geldi. Yapılan çalışmanın meydan çalışması olduğunu ve cadde üzerindeki parklanma sorununu çözmek için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Kasapoğlu, esnaflar ile istişarelerde bulundu. Meydan düzenlemesi nedeniyle yolun daralacağı ve parklanma sorunu yaşanacağı yönündeki şikayetleri dinleyen Kasapoğlu, durağın çalışan esnafın taleplerine göre revize edileceğini belirtti.



“Çalışmalarımızı bu incelemelere göre revize edeceğiz”

Yapılan istişarelerin ardından Öncü Haber’e açıklamalar yapan Kasapoğlu şunları söyledi: “Biz burada bir meydan çalışması yapmıştık. Yaptığımız bu çalışmada yolun hem daha tanımlanabilir olması hem de parklanma sorunun çözebilecek bir şekilde çalışma hazırlamıştık. Tabii bu yaptığımız çalışmalar neticesinde hem taksici esnafından hem de çevredeki diğer esnaflardan bir takım şikayet ve öneriler geldi. Biz de gelip yerinde bakacağımızı söylemiştik. Bugün çalışma başlattığımız yer şikayet konusu olan yer değil. Taksi durağının önündeki yol ve parklanma sorunu için yerinde inceleme yapmak istedik. Çalışmalarımızı bu incelemelere göre revize edeceğiz. Buradaki taksici esnafı ve diğer esnafları dinledik ve istişarelerde bulunduk. Bizden ne talepleri olduğunu öğrendik. Şimdi bu projeyi tekrar  revize ederek esnaf arkadaşlar ile masaya yatıracağız. Bunun sonucunda projemizi tamamlayacağız.”



“Proje tekrar düzenlenecek bizde bu konuda mutlu olacağız”

Yapılan çalışmanın revize edilmesinin iki taraf içinde iyi olacağını söyleyen taksici esnafı şunları söyledi: “Başkanımız geldi ve dertlerimizi dinledi ve ilgileneceğini söyledi. Projeyi çizen arkadaşlar ile tekrar projeyi revize edeceklerini söyledi. Yapılan yeni çalışmaların ardından tekrar oturup istişare yapacağız. Yapılan proje tekrar düzenlenecek bizde bu konuda mutlu olacağız.”