Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi 990. Sokak'ta site ve apartmanların dışına yerleştirilen  kanalizasyon (rögar) kapakları şikayet konusu oldu.

Evinin önüne denk gelen rögar kapakları yüzünden sıkıntı yaşayan bir vatandaş, şu sıcak yaz günlerinde çektiği koku çilesi nedeniyle mağdur edildiğini savundu.

"Kanalizasyon müdürümüz 'Biz sizin keyfinize göre iş yapamayız' diyor"

Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdiği fotoğraflarla tepkisini paylaşan apartman sakini, şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Öncü TV yetkilileri evimin yan tarafına yapılan inşaatın rögarı bütün müracaatlarıma rağmen belediye kanalizasyon işletmesi tarafından evimin önüne yapıldı. Fotoğraflarda görüldüğü üzere diğer taraftaki sitenin rögarı da kapımın önünde, bahçeme giremiyorum. Akşamlari bırakın balkonda oturmayı evimizde cam açamıyoruz. Hafif bir rüzgarda lağım kokusundan durulmuyor. Kanalizasyon müdürümüz 'Biz sizin keyfinize göre iş yapamayız' diyor ama yandaki inşaata göre yapılıyor. Vatandaş olarak mağdur edildim."

Belediyeden açıklama

Şikayete konu rögar kapakları ile ilgili görüştüğümüz Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkilileri ise şu bilgilendirmeyi yaptı:
"Vatandaş rögar kapağının oradan kaldırılmasını istiyor. Ancak söz konusu kapak imar yolunda ve üzerinin kapattık. Koku ve rahatsızlık yapan bir durum yok. Bizim yaptığımız iş usulüne uygun gerçekleştirildi. Sürekli yapılan bir uygulama. 50 metrede bir muayene bacası koyuyoruz ve bazen apartmanların önüne denk geliyor."