Düzce Belediyesi’ne ait olan ve Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla yapılan denetim sonucunda yıllık yaklaşık 800 bin TL zarar ettiği ortaya çıkan Et Kombinası geçtiğimiz haziran ayında düzenlenen ihale sonucunda tek talipli olan besi çiftliği sahibi Servet Sivrikaya'ya kiralanmıştı. Düzce'nin tanınmış iş insanlarından Servet Sivrikaya’nın 86 bin 400 TL+KDV ile mezbahaneyi kiralamasının ardından “Düzce Birlik Et Kesimhanesi” adını alan kombinada bugün kurban kesim hareketliliği vardı. Yapılan düzenlemelerle modern hale getirilen kesimhanede bayramın 1. günü 89 büyükbaş hayvan kesilerek sahiplerine teslim edildi.



Düzce Birlik Et Kesimhanesi Müdürü İbrahim Nazlı, Öncü Haber ekibine yaptığı değerlendirmede, kurban bayramı öncesinde kesimhanede gerekli bakım ve dezenfeksiyon yapıldığına dikkat çekti.
Kurban bayramı öncesi bakım ve onarıma alındığını aktaran Nazlı, şöyle konuştu:
“Kurban Bayramı öncesinde mezbahanemiz kötü bir haldeydi, onardık. Gıda hizmetlerinde verilen bütün dezenfeksiyonları kullanarak içeride bir değişiklik yaptık. Zeminde kullandığımız malzemelerle zemini sağlamlaştırdık.”



“İzdiham olmadan kesimleri yaptık”


Bayramın 1. günü getirilen kurbanlık büyükbaş hayvanların tamamının öğle vaktine kadar kesildiğini belirten Müdür Nazlı, sözlerine şöyle devam etti:
“Tabii bu düzenlemeler komisyon tarafından ayarlandı. Diyanet sıralama yaptı. Vatandaşı mağdur etmeden izdiham yaşatmadan güzel bir şekilde kesimlerimizi gerçekleştirdik.”



“89 hayvan kestik”


Kurban Bayramı’nın ilk günü 89 büyükbaş hayvan kestiklerini söyleyen Kesimhane Müdürü İbrahim Nazlı, “89 hayvanımızı bugün kesmiş bulunuyoruz. Modern ve güzel bir şekilde kestik inşallah vatandaşlarımıza da en kısa sürede teslim edeceğiz.” dedi.



Öte yandan kurbanlığını kesimhanede kestirmeyi tercih eden vatandaşlara parçalanmış şekilde etleri teslim edildi.

HABER: C.KUŞ