Mali disiplin tedbirlerinin uygulanmaya devam ettiği Düzce Belediyesi'nde çözülmeyen mesai ve ikramiye krizi giderek büyüyor. Son olarak kasım ayı maaşları eksik yatan taşerondan kadroya geçen işçilere hala geri kalan ödemenin yapılmadığı öğrenilirken, özellikle sahada çalışan personel Öncü TV'nin sosyal medya hesaplarını mesaj yağmuruna tutmaya devam ediyor.

Zaman zaman ödemelerin gecikmesi yüzünden sıkıntı yaşadıklarını anlatan işçiler, bir de üstüne hesaplara yarı maaş yatırılınca mağduriyetlerinin arttığını vurguladı. Özellikle bu soğuk kış günlerinde ısınma ihtiyacı ile ödemelerin katlandığına dikkat çeken tepkili çalışanlar, "Düzce Belediyesi'ndeki memurlar, teknik personel olan sözleşmeliler ve yönetim kadrosundakiler maaşlarını tam alırken, bin 200'e yakın işçi neden mağdur ediliyor? Memurların kesilen 'sosyal denge'si 750 TL olarak yeniden ödenmeye başladı. Bizim ikramiye ve mesailerden ses yok." ifadelerini kullandı.




Maaş ve ikramiyelerle ilgili sorununun aylardır çözülmediğine işaret eden çalışanlar, şunları kaydetti: "Ne mesailerimizi ne maaşlarımızı alabildik. Faruk Özlü aday olduğu dönemde, Dursun Ay başkan iken bir telefonla maaşları yatırıyordu. Şimdi kendisi başkan niye yatırmıyor? Biz mesailerimizi istiyoruz. 16 Aralık'ta Temizlik İşleri Müdürlüğü Birimi anahtar bıraktı. Eğer 30 Aralık'a kadar bu mesailer, ikramiyeler yatırılmazsa bütün personel anahtar bırakacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetler, Sosyal Yardımlaşma ve Fen İşleri Müdürlüğü bütün birimler işe çıkmayacak."