Düzce şehir merkezinin ortasından geçen ve uzun yıllardır değerlendirilmeyi bekleyen Asar Deresi’nin kente yakışır bir çehreye bürünmesi için aday olduğu dönemde söz veren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, vaatlerini içeren proje kitapçığında AK Proje’ye yer verdi. Asar Deresi’nin yapılacak düzenleme ve eklenecek sosyal donatılarla parmakla gösterilecek bir hal almasını hedefleyen Özlü, bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde Asar-Karaca Deresi entegre çalışmasının ilk etabı olan Asar Suyu Rekreasyon Alanı için fikir projesi düzenleneceğini duyurdu. Bu açıklama sonrası yerel basında yer alan bazı haber Düzce Belediyesi’ni açıklama yapmaya itti.
Düzce Belediyesi, Asar Deresi Projesi ile ilgili yaptığı yazılı bilgilendirmede şunları kaydetti:
1- Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından seçim sürecinde hazırlanmış olan “2019-2024 Projeler Kitabı”nda, Asar-Karaca Deresi’nin kente kazandırılmasını amaçlayan ‘AK Proje’ adlı bir çalışma yapılacağı hususu yer almıştır.
Proje ile bisiklet yolları, rekreasyon alanları, araç ve yaya köprüleri, sosyal donatı alanları vb.unsurların yapılması öngörülmektedir. Düzce için değer taşıyan Asar Deresi için en uygun proje alternatiflerini görebilmek amacıyla ulusal ölçekte bir yarışma düzenleneceği söz konusu kitapta ifade edilmiştir.
2- Bu proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Asar suyu için 2 milyon TL hibe alınmıştır.
3-Düzce’de bazı basın kuruluşlarında konu ile ilgili daha önce yapılan çalışmanın rafa kaldırıldığı haberleri yer almıştır. Bu konuda bugüne kadar çalışmayı yapan firma tarafından belediye yönetimine animasyon şeklinde bir sunum yapılmış ancak tamamlanan bir projenin varlığından söz edilmemiş, belediyemiz ilgili birim müdürleri tarafından da bugüne kadar tamamlanan bir projenin varlığından yeni yönetime bir bilgi aktarılmamıştır. Konu ile ilgili detaylı bir araştırma yapılmakta olup, ulaşılan sonuçlar en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşılacaktır.
4- Asar Deresi’ne ait daha önce yapılan tüm çalışmalar AK Proje kapsamında açılan yarışma çerçevesinde değerlendirmeye alınacaktır.