Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün mali disiplin tedbirleri kapsamında ikramiye ve mesailerde yaptığı kesinti özellikle taşerondan kadroya geçen işçileri mağdur etti. 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından geçen 2 bayramda ikramiyelerini alamayan belediye personeli, ayrıca hafta sonu çalıştırılmalarına karşılık, mesai işlenmediğini iddia etti. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bir grup işçi, haber merkezimize gönderdiği sitem dolu yazıda şu ifadeleri kullandı:

"Mesaiye gelmeyenlere tutanak tutluyor ama ödeme yok"

"Biz belediye personeli olarak 3 aydır mesailerimiz alamıyoruz. İki tane ikramiyemiz var içeride. İki bayram geçti, bayram harçlıklarını bile alamadık. Yani günü bile belli değil. Mesaiye gelmeyenlere tutanak tutluyor ama ödeme yapılmıyor."

"Faruk bey, 'Alınmayan bir ikramiye yok' dedi, ancak"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün konuk olduğu Öncü TV'deki "Kitabın Ortasından" programında ikramiyeler konusunda yaptığı açıklamaları anımsatan işçiler, "Faruk bey, "Alınmayan bir ikramiye yok" dedi. Ancak taşeron işcilerin ikinci ikramiyesi doldu, verilmedi. 3 aydan beri mesaileri alamıyoruz. Her hafta sonu cumartesi-pazar çalışıyoruz. Maaş bordrosunu vermiyorlar, sigorta priminde verildi diye gösteriliyor ama verilmiyor. En az mesaisi olan 80-90 saattir. Yazık, günah."

"En düşük maaşı Düzce Belediyesi veriyor"

Düzce'deki belediyeler arasında en düşük maaşı alanın Düzce Belediyesi'nin taşeron işçileri olduğunu belirten tepkili çalışanlar, "Biz 2.200 lira alıyoruz. Çilimli Belediyesi bile 2.800 lira maaş veriyor. Bolu Belediyesi 3.700 lira maaş veriyor. Bunları geçelim 5 lira yemek parası işleniyor. Günlük 5 liraya kürek sallayan adam nerede yemek yiyecek? Bir tabldot yemek 14-15 lira." ifadelerini kullandı.

"Hafta sonları her müdürde araba var, hepsi ailesiyle gezmede"

Belediyede her şeyin göründüğü gibi olmadığına da işaret eden işçiler, "Müdürlerden arabalar alınmıştı. Sözde akşamları garajda duruyordu. Hafta sonları her müdürde araba var. Hepsi gezmede ailesiyle. Bir biz hakkımızı istiyoruz, fazlası onlar da kalsın. Bir de neymiş mesai yapmadan yazanlar varmış. Bu cumartesi-pazar çalışanların günahı ne?" diyerek yaşadıkları mağduriyete parmak bastı.

Bu açıklamalardan sonra şimdi gözler Düzce Belediyesi'nden gelecek açıklamaya çevrildi.