Düzce Merkez’de sürekli tartışma konusu olan İstanbul Caddesi’nin akıbetiyle ilgili Düzce Belediyesi’nden yazılı bir açıklama geldi. Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan projede Düzce Merkezi’nde araç kullanımı yerine bisiklet kullanımının özendirilmesine yönelik bir çalışma planlanıyor.
 


Tramvay yolu kalkacak, bisiklet yolu gelecek

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, vatandaşın sorunlarını dile getirdiği ve şehrin göbeğinde bulunan İstanbul Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi için kolları sıvadı. Cadde esnafı, vatandaşlar ve STK temsilcileri ile devamlı iletişim halinde olan Başkan Özlü, bankalar ve mağazaların bulunduğu caddenin tamamen yayalaştırılması yerine kademeli olarak araç, bisiklet ve yaya trafiği kombinasyonu şeklinde düzenlenmesine karar verdi.

Şehir plancısı uzmanların görüşlerinden yararlanarak verilen kararla birlikte Düzce Belediye Binası önünden Anıtpark Meydanı’na kadar uzanan İstanbul Caddesi üzerinde Doğu- Batı yönünde sağ şeridin tek sıra araç parkına, orta şeridin araç trafiği akışına, sol şeridin ise tramvay raylarının kaldırılarak bisiklet yolunun yapılması kabul edildi. Cadde üzerinde yayaların da rahat hareket etmesini sağlayacak önlemlerin de alınacağı proje kapsamında şehir merkezinde araç kullanımı yerine bisiklet kullanımına da teşvikin artırılması en önemli hedefler arasında yer alıyor.

“Çalışmalarımız en kısa sürede başlayacak”

Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şu ifadelerde bulundu:
“Düzce için yatırımlarımıza başlıyoruz. Bu konuda geçtiğimiz süreci istişarelerle değerlendirdik, mali disiplinimizi belirledik. Her türlü yatırıma artık hazırız. İstanbul Caddesi bu şehrin can damalarından biri. Cadde üzerinde ciddi bir araç ve yaya trafiği var. Bunun yanında ilimiz bisiklet kullanımına oldukça müsait. Bu kriterleri göz önünde bulundurduğumuzda cadde üzerinde kademeli bir düzenleme yapmaya karar  verdik. Bisiklet kullanımını teşvik edecek bu girişim ile herkesi memnun edeceğimize inanıyorum. Çalışmalarımız en kısa sürede başlayacak, şimdiden hayırlı olsun.”

HABER: M.KADAŞ