Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından bir otelin restoranında gerçekleştirilen toplantıda, aralarında Hacı Hidayet Tur’un da bulunduğu, Düzce’deki seyahat acentelerinin yöneticileri bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıya 65’inci hükümet Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de katıldı.



Güzel bir sohbet havasında başlayan iftar programında ezanı bekleyen davetliler birlikte oruç açtı.

İftar ardından konuşmaya başlayan TÜRSAB Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, birliğin yürüttüğü çalışmaları ve Düzce’de planlanan çalışmaları açıkladı.



“TÜRSAB nedir?”

Gecenin açılış konuşmasını yapan Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ercan Güner, TÜRSAB hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, 1972 yılında 1618 sayılı yasayla kurulmuştur. Seyahat Acentelerinin kuruluşundan ve devam eden bütün işlemlerinden sorumlu bir kurumdur. TÜRSAB 35 bölge temsil kuruluyla da temsil edilmektedir. Bunlardan yüzölçümü olarak en büyük olanlarından bir tanesi de Batı Karadeniz Bölge Temsil Kurulu’dur. Geçen sene yapılan seçimlerin ardından bu dönem yönetimde bizler yer aldık. İnşallah bölgemizin tanıtımına ve acentelerimizin çalışmalarına da devam edeceğiz.”



“Planlanmasını Bolu ve Düzce için de yapıyoruz”

Bölgede yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin olarak da konuşan Güner, diğer bölgelerde yürütülen çalışmalara değinerek sözlerine şöyle devam etti:

“285 tane seyahat acentesi sahibini, tamamen TÜRSAB’ın organizasyonuyla Kastamonu ve Safranbolu’ya getirdik. Onları misafir ederek, oradaki destinasyona desteklerinin sağlanması hususunda tur programları paylaştık. Şu anda orada yapılan karşılıklı ilişkilerle ticaret başladı. Geçen hafta yaptığımız iftarda aldığımız ilgiler doğrultusunda iş başlamış. Aynısının planlanmasını Bolu ve Düzce için de yapıyoruz. Düzce Turizm İl Müdürü ile birlikte İstanbul’daki büyük operatörlerin kültür turu müdürlerini ve yetkililerini ziyaret ettik. Ramazan nedeniyle bir ara verdik ama akabinde Düzce ile ilgili bu tip çalışmalarımız olacak.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: T.BEKTAŞ