Düzce'nin kalbi konumundaki İstanbul Caddesi'nde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün talimatıyla uygulanan yeni proje beklentileri karşılamadı.

Geçtiğimiz hafta tramvay raylarının sökülüp geniş bir alanın bisiklet yoluna ayrıldığı caddede belediyenin sağ tarafta tek sıra parklanmaya devam etmesi sürücü ve yayaları çileden çıkardı. Daha önce aynı yöne çift şerit akan trafiğin tek şeride düşürülmesi yüzünden ana caddeden araçla ilerlemek adeta eziyete dönüştü. Yanlış şekilde park edilen araçlar yüzünden daha da daralan yoldan büyük vasıtaların geçememesine son örnek belediye halk otobüsü oldu.

Bu sabah saatlerinde İstanbul Caddesi'nde ilerleyen içerisi yolcu dolu Düzce Belediyesi Denetimli Özel Halk Otobüsü, Merkez Büyük Camii'nde yaklaşmak üzereyken durmak zorunda kaldı. Park için çizilen çizginin dışına çıkacak şekilde aracını bırakan sürücü nedeniyle yolda ilerlemeyen otobüsün şoförü uzun süre korna çalarak, otomobil sahibini araç başına çağırmaya çalıştı. Motosikletin park ettiğini göre göre yola taşacak şekilde aracını park eden sürücüyü tam 15 dakika beklemek zorunda kalan yolcular büyük tepki gösterirken, kimi yolcular ise araçtan inmeye kalkıştı.

Otobüs şoförü hem yasak hem de tehlikeli olabileceği için buna izin vermedi. Dakikalar sonra aracının başına gelen sürücünün usulsüz park ettiği aracını kaldırması için belediye otobüsü seferine devam
edebildi. Ancak bu durum yolun bu haliyle daha çok eziyet çektireceğinin en belirgin kanıtı oldu. Düzce Belediyesi ücretli parklanmaya devam ettiği sürece bu manzaralar İstanbul Caddesi'nde daha çok yaşanır...