Düzce'de trafikte tehlikeli şekilde seyrettikleri ya da kazaya neden oldukları savunularak eleştirilerin hedefi olan motosiklet sürücüleri bu kez haklı tarafta yer aldı. Şikayet hatlarına gelen videolarda ya kasksız ya da hızlı ve kontrolsüz şekilde ilerledikleri görüntüler yer alan ve tepkilerin odağına yerleşen motosiklet sürücüleri, "Aramızda kurallara uyanlar da var!" diyerek Düzce trafiğindeki kural tanımaz araç sürücülerini kasklarınki kameralara kaydetti.



Düzce Motorsiklet Kulübü'nden İhsan Öztürk sadece bir akşamda karşılaştığı kural ihlallerini kaydettiği videoyı Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na göndererek, trafiği tehlikeye düşümek noktasında sadece motosikletlilere fatura kesilmemesi gerektiğini vurguladı.



Görüntülere bakıldığında, akşam saatlerinde D-655 Karayolu'nda ilerleyen Öztürk ve kendisine eşlik eden motosikletli arkadaşı Yığılca Işıkları'nda trafik lambasının kırmızı yanması ile birlikte duruyor. Şok eden anlar ise bundan sonra yaşanıyor. Yaklaşık 1 dakika boyunca bekledikleri trafik ışığında kırmızı yanmasına rağmen bir çok aracın son hızla yanlarından geçtiğini görüntüleyen sürücüler, paylaştıkları videoda, "Motorcuları kimse anlamıyor. Hep biz hatalıyız gibi bir önyargı var. Bunlar 1 günde çektiklerim. Biraz da motorculara sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER