Sosyal Sigortalara Kurumu’nun sistemdeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle bugün 19.00'dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemler yapılamayacak. Bu sebeple e-reçetesi olan hastaların ilaçlarını bu saate kadar almaları gerekiyor.
SGK’nın kesintiye ilişkin duyurusunda, kurumun performans iyileştirme çalışmalarının devam ettiği, gelişen teknolojiye göre yazılım ve donanımların sürekli güncellendiği belirtildi.
Bu kapsamda yapılacak iyileştirme çalışmalarının bugün saat 19.00'da başlanması ve yarın sabah saat 06.00'da sonlanması şeklinde planlama yapıldığı kaydedilerek, işlem süresince sözleşmeli sağlık hizmet sunucularının, hastane-eczane-optik uygulamalarında hiçbir süreçte işlem gönderemeyeceği bildirildi.

Duyuruda, Sağlık Uygulama Tebliği'nin (SUT), "Medula sisteminden kaynaklanan nedenlerle provizyon alınamaması" maddesine istinaden kesinti süresince hastane ve eczanelerden manuel işlem gönderilebileceği belirtildi.
Yapılan açıklamada eczanelerde sigortalılara ilaç vermek için kullanılan Medula provizyon sistemindeki 11 saatlik kesintiden dolayı nöbetçi eczanelere gelen vatandaşlardan anlayış gösterilmesi istendi.