Düzce Belediyesi Sergi Salonu’nda düzenlenen El Sanatları Sergisi bugün Düzce Halkı’yla buluştu. Düzce Deri ve Derinden Mamul Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası bünyesindeki üyelerin yoğun çalışması ve emeğiyle ortaya koyulan çeşitli ürünler sergide yerini aldı. İstanbul Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Karaman sergiyi çok başarılı bulduğu belirtti. Ayrıca konuşmasına ‘Buradan İstanbul’a taşıyabileceğim bir takım doneler aldım’ sözlerini de ekledi.



16-18 Temmuz tarihleri arasında sürecek Düzce El Sanatları Sergisi ilk günden yoğun ilgi gördü.



‘Buradan İstanbul’a taşıyabileceğim bir takım doneler aldım’


Kol çantalarından eldivenlere, süs eşyalarından tablolara bir çok ürünün beğeniye sunulduğu sergiye İstanbul Ayakkabıcılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Karaman’da katılım sağladı. Öncü Haber mikrofonlarına konuşan Karaman, şunları söyledi:

“Gördüğüm çok ilginç bir tablo. Biz ayakkabıcılar odası olarak çalışıyoruz fakat bünyesinde değişik mesleklere ait el sanatlarıyla ilgili çok enteresan şeyler gördüm. Buradan İstanbul’a taşıyabileceğim bir takım doneler aldım diyebilirim. Çok beğendim sergiyi. Ufak minyatür ama gayet güzel. El sanatıyla ilgili bir şey bu. Gördüğüm işlerin hepsi yoğun emek işiyle yapılan şeyler. Gerçekten çok beğendim. Başkanımızı da tebrik ediyorum. Tabi bünyesinde birkaç mesleği barındırdığı için de tebrik ediyorum.”

Mehmet Karaman aynı zamanda konuşmasına ayakkabıcıların ve el sanatlarıyla uğraşan esnafın devlet desteğine ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.



‘Demirinden tahtasına kadar kadınlar yapıyor’


Düzce’de özel bir atölyenin sahibi olan ve sergide ürünlerini sunan Emel Ozan ise şu ifadelerde bulundu:

“Görmüş olduğunuz bütün ürünleri kendimiz yapıyoruz. Ekstradan 14 tane workshopumuzun olduğu bir etkinliğimiz var. Buna herkes katılabiliyor ve ücretsiz. Burada görmüş olduğunuz fayans üzerine  baskı, patlatma granit üzerine baskı, aynı şekilde burada ki saksıları kendimiz yapıyoruz. Teraryum çalışmalarımız var. Tahta sunumluklarımız var. Yani aklınıza gelebilecek her şeyin üzerine baskı yapabiliyoruz ve bunlar sadece kadınların yaptığı ürünler. Demirinden tahtasına kadar kadınlar yapıyor.”



‘Asıl hedefimiz TÜYAP’a katılmak’


Düzce Deri ve Deriden Mamul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Bekar amaçlarının yapılan çalışmaları kamuoyuna duyurulması olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

“Bizim amacımız şu Düzce Deri ve Deriden Mamul Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı üyelerimizin buradaki tanıtımı. Biz bunu kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Amacımız buradaki el emeği göz nuru olan ürünlerimizi halkımıza duyurmak. Asıl hedefimiz şu; İstanbul TÜYAP  Fuarı var. Oraya katılmak. Bizim kayıtlı üyelerimizin yapmış olduğu ürünlerin önce burada tanıtımını yapıp, daha sonra uluslararası fuara katılmak. Fuar 16-17-18 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. Sabah saat 08.00 akşam 18.00’a kadar tüm Düzce Halkını bekliyoruz. Gelsinler burada fuardaki el emeği göz nuru iş yapan arkadaşlarımızın yapmış olduğu ürünleri görsünler ki Düzce’de nelerin yapıldığını bilsinler. Bunların burada yapılma amacı büyük yerlerdeki büyük şirketlerin yapmış olduğu ürünleri biz küçük dükkanlarımızda ürünlerimizi sergileyerek kamuoyuna sizler aracılığıyla duyurmak. Ben buradan aynı zamanda sergiye destek veren belediye başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye ve birlik başkanımıza bize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”





Düzce Belediyesi Sergi Salonunda düzenlenen El Sanatları Sergisi 18 Temmuz’a kadar sürecek.

Haber: H. DURNA
Görüntü: T. AKARSU