İçişleri Bakanlığı'nın Korona Virüsü tedbirleri kapsamında yayımladığı genelge ile Düzce’de birçok işyeri kapatılmıştı. Devletin tüm kurumları, kapanan işyerlerinin zarar görmemesi için önlem almaya devam ederken, SEDAŞ Enerji, kapalı bir işyerinin elektriğini kesmek istedi.

 Düzce’de faaliyet gösteren kafeteryanın işletme müdürü Ahmet Konca, SEDAŞ ekiplerinin işletmenin kapalı olmasına rağmen borcundan dolayı kesmek istemelerine çok sert tepki gösterdi. Konca, “Korona Virüsü nedeniyle, işletmemizi kapatmak zorunda kaldık. Elektrik borcumuz nedeniyle dün SEDAŞ ekipleri işletmemize gelerek, elektriği kesmek istemişler. Bir yakınımız görmüş ve engel olmuş. Durumu bana bildirdi. Ben de hemen elektrik borcumu ödedim” dedi.

“CİMER’E ŞİKÂYETTE BULUNDUK…”

Konu ile ilgili CİMER’e şikayette bulunduklarını söyleyen Konca şöyle devam etti:

“Bizim işletmemizde bir çok kişi çalışıyor. Hepsine ücretsiz izin vermek zorunda kaldık. Devletimizin tüm kurumları, iş yerlerini kapatan esnaflarımız için önlem almaya çalışırken, salgın nedeniyle kapalı bulunan bir işyerinin elektriğini kesmek bana göre suçtur. Yakınımız SEDAŞ ekiplerini görmese elektriğimiz kesilecekti. İçeride dolaplarımızda 7 – 8 bin TL tutarında dondurulmuş gıda ürünleri ve dondurmamız var. Eğer elektriğimiz kesilseydi, büyük zarara girecektik. Ben buradan sizin aracılığınız ile SEDAŞ’ı devletimizin yetkili kurumlarına şikâyet ediyorum. Böyle bir terbiyesizlik olmaz. Devletimizin küçük esnaf için aldığı tedbirlere rağmen, salgın nedeniyle zorunlu kapatılan bir işyerinin elektriğini kesmek devlet katında da bir suçtur.”