Sepaş Enerji Müşteri Hizmetleri Merkezleri ve Çağrı Merkezi, 7-8 Ocak tarihlerinde herhangi bir işlem yapamayacak. Faturalarının son ödeme tarihleri 6-10 Ocak olan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ödemeler, gecikme faizi olmaksızın 11 Ocak tarihine ertelenecek.

Sepaş Enerji Müşteri Hizmetleri Merkezleri, 4-6 Ocak tarihleri arasında abonelik açma-kapama işlemi, abonelik devri ve güç artırımı talebi gerçekleştiremeyecek. Sepaş Enerji aboneleri, bu tarihler arasında serbest tüketici başvurusu yapabilecek, borç ve fatura sorgulayarak, bilgi güncellemesinde bulunabilecek. Buna paralel olarak, çağrı merkezinden de fatura/borç sorgulaması ve sınırlı bilgi güncellemesi yapılabilecek.

7 ve 8 Ocak tarihlerinde ise gerek Sepaş Enerji Müşteri Hizmetleri Merkezleri’nden, gerekse Çağrı Merkezi’nden herhangi bir işlem yapılamayacak. 7 ve 10 Ocak tarihlerinde ayrıca Faturamatiklerden, yetkili bankalardan ve Sepaş Enerji Online İşlemler menüsünden fatura ödemeleri de gerçekleştirilemeyecek.

Sistemde gerçekleşecek çalışmalar, Sepaş Enerji web sitesini de kapsıyor. Bu doğrultuda aboneler 1-10 Ocak tarihleri arasında “Online İşlemler”, “Borç Sorgulama” ile “Öneri, Talep ve Şikayet” sekmelerini aktif olarak kullanamayacak. Bu tarihler arasında Müşteri Hizmetleri Merkezleri’nde ve Çağrı Merkezi’nde talep, öneri ve şikayet alımı hizmetleri de verilemeyecek. Sepaş Enerji Müşteri Hizmetleri Merkezleri, Çağrı Merkezi ve web sitesi, 11 Ocak Pazartesi itibarıyla hizmetlerine devam edecek.

Sepaş Enerji, E-fatura ve E-Defter uygulamaları kapsamının genişletilmesine ilişkin 20 Haziran 2015 tarihli ve 29392 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 454 sıra no'lu vergi usul kanunu genel tebliğinde zorunluluk kapsamına giren firmalar arasında yer alıyor.

haber;S.KAŞKIR