Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin girişimleri ile organize edilen Düzce Otları Tyche Bereket Festivali’nin 5’incisi Anıtpark Meydanı'nda kurulan stantlarla gerçekleştiriliyor.

Hazırladıkları ürünleri bu festivalde sergileyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluştururken, Düzce Protokolü’nün birçok ismini ağırladı.



Vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşen etkinliği, Düzce Vali Yardımcısı Abdulgani Mağ, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkan Nezir Merttürk, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclisi Üyeleri de ziyaret etti.

Festival alanını gezen ve ürünleri inceleyen katılımcılar, gerçekleştirilen etkinlik hakkındaki düşüncelerini basın mensupları ile paylaştı.



“İnşallah ileriye taşımak bize nasip”

Gerçekleştirilen festivalle ilgili izlenimlerini paylaşan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, bu gibi etkinliklerin ileri seviyelere taşınması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Bizim için gerçekten sıra dışı bir etkinlik. Yerel ve yöresel olan yerin kıymeti bizim için 2 kat fazla. İnsanlar burada kendi bölgesi ve insanların ortaya koyduğu ürünleri sergilemesi ve tattırması, adeta özdeşleşerek paylaşması gayet güzel bir şey. Sene-i devriyesinde her zaman yapılıyor. Bunu bekleyenler vatandaşlarımız var. Kadın Konseyi bu işin mimarıdır. Bir işe kadın eli değmeden, tadı tuzu daha az oluyor. İnşallah marka çıkarttırır, tescil ettirir, hatta coğrafi işaret alarak ulusal olarak da ileriye taşımak bize nasip olur.”



“Burada gördüklerim beni büyüledi”

İşleri sebebiyle şimdiye kadar gerçekleştirilen festivallere katılamadığı için pişman olduğunu dile getiren Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, şaşkın olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’deki sayılı festivallerden birisi yapılıyor burada. Bu gibi festivalleri zaman zaman değil de, haftada bir iki gün istikrarlı bir şekilde imkân verilmesi lazım. Bu hanımların para kazanmaları ve kendilerini geliştirmeleri lazım. Belediye olarak buna sıcak bakıyoruz. Sayın Başkan’ımıza da bu teklifi götüreceğim. Bugün burada çok şaşırdım. İyi kötü gıda sektöründen geldim. Burada gördüklerim beni büyüledi. Burada doğal bir manzara var. Herkesin büyüklerinden, annelerinden, babaannelerinden gördükleri var. Ben gördüklerime şaşırdım.”



“Düzce’mizin bu güzel mozaiğini kamuoyu ile paylaşmış olacaklar”

Gerçekleştirilen festivalin önemine vurgu yapan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, şehrin tanıtımına dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Bu tür festivaller; bölgemizin, şehrimizin hem güzel, hem de kültürel zenginliklerini, hem yemek çeşitliliğini, hem de el emeğinin ne kadar zengin olduğunun gösterilmesi açısından çok önemli. Bu birliktelik atmosferi çok güzel. 3 gün boyunca burada Düzce’mizin tüm kadınlar ve emek verenleri bu dayanışma içerisinde, Düzce’mizin bu güzel mozaiğini kamuoyu ile paylaşmış olacaklar. Biz üniversite olarak bu festivale, valiliğimiz, belediyemiz ve Kent Konseyi Kadın Meclisimiz ile birlikte ortaklık etmekten de büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah ne kadar büyük bir zenginliğe sahip olduğumuzu bu fırsatla yansıtma imkânımız olur.”

620

“Hepsi el emeği, yürek emeği”

Festivalin gerçekleşmeside byük girişimlerde bulunan Düzce Kent Konseyi Kadınlar Meclis Başkanı Ulviye Dikmen, festvaldeki her şeyin el ve yürek emeği ile yapıldığını belirterek şunları kaydetti:

“Düzce Otları TYCHE Bereket Festivali olağanüstü güzellikte devam etmekte. Amacına da hemen hemen ulaştı diyebiliriz. Kadınların emeklerini, tarihten gelen bereketle, bugünkü bereketi buluşturup, bu güzelliği Düzce’ye armağan ettiler. Bütün stantlarımız gezilip görülüyor. Hepsi el emeği, yürek emeği.”



Çeşitli yarışmaların da yapılacağını belirtilen ve tüm vatandaşların davet edildiği festival 28 Nisan Pazar günü sona erecek. 

Haber: İ.İ.AYDOĞDU