Kalıcı Konutlar Demetevler Mahallesi'nde ortak kullanım alanına diğer apartman sakinlerine danışılmadan kurulan köpek kafesi eleştiri konusu oldu. 




"Uyarılarımıza rağmen devasa barınağı kaldırmıyor"
Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na kafesin fotoğraflarını gönderen tepkili vatandaş, şunları kaydetti:

"Resimlerde görmüş olduğunuz devasa kafes apartmanda oturan bir şahıs tarafından, hiçbir izin alınmadan apartmanda yaşayan 12 haneye sorulmadan yerleştirilmiş ve içerisinde köpek beslenmektedir. Uyarılarımıza rağmen şahıs bu devasa barınağı kaldırmamaktadır. İlk olarak apartman sakinlerinden muhtara bildirenler olduİ sonuç alınamadı. Belediyeye bildirildi oradan da bir sonuç alınamadı. Havaların ısınmasıyla bu bölgeden yayılan pis koku her tarafı sarmaktadır. Pencerelerimizi ahır kokusu sebebiyle açamıyoruz. Gece yoldan yürüyen insanlara, arabalara havlamasından dolayı uyku uyuyamıyoruz. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz."



"Şuan sökülse kokunun geçmesi aylar sürecek"
Kafesin apartmanın arkasından kaldırılmasını isteyen apartman sakini, "Bu devasa kafes sağlık ocağına ve ilköğretim okuluna 25 metre uzaklıktadır. Çocuklar ve hastalar geçmektedir. Valilik konağına ise 200 metre uzaklıktadır. Bu bölgede bu şekilde bir oluşuma göz yumulması mümkün değildir. Bu barınak şuan sökülse kokunun geçmesi ve çevrenin temizlenmesi aylar sürecek." ifadelerini kullandı.




HABER: C.ÜSTÜNER