Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereği kapalı alanlarda sigara içilmesi ülkemizde uzun zamandır yasak.



19 Temmuz 2009 tarihinden bu yana yürürlükte olan kanunu bilmeyen yok. ‘Dumansız hava sahası’ sloganıyla hayata geçirilen ve o yıllarda ‘açık alan’, ‘kapalı alan’ tariflerinin dahi yer aldığı kanuna rağmen vurdumduymazlık devam ediyor.
 


Oysa kanuna göre tütün ürünlerinin tüketilmesinin yasak olduğu kapalı alanlarda sigara içmenin cezası 2019 yılı itibariyle 153 lira. Ancak görünen o ki uygulanan idari para cezasının tiryakiler üzerinde bir caydırıcılığı yok. Zira kanun yıllardır yürürlükte olduğu halde kameraya yansıyan görüntüler ‘pes’ dedirtiyor.



Terminalin yazıhane kısmında fütursuzca sigarasını içen vatandaş, görenleri de hayrete düşürdü. Üstelik tam da ulunduğu noktanın arkasında ‘Sigara içilmez’ levhasının bulunması, güler misin ağlar mısın dedirtti. Kimliği belirsiz şahıs sigarasını gayet umursamaz bir tavırla içerken, o esnada yazıhanede bulunan hiç kimsenin de sigarasını söndürmesi için uyarıda bulunmaması dikkat çekti.

Haber: S.AYAN