Öncü TV’nin merakla takip edilen programı “Kitabın Ortasından”ın bu haftaki  konuğu MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu oldu. Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu programında çarpıcı açıklamalar yapan Caboğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in partiden düşürülmesi ile ilgili süreci anlattı. Yaşanan olaydan sonra MHP Genel Merkezi’nden konu ile ilgili görüşme yapmak için randevu aldığını belirten Caboğlu, Şahin’in “gerek yok” diyerek randevuya gelmediğini söyledi.



“MHP olarak bu paylaşımdan dolayı halkımıza karşı mahcubiyetimiz var”
Birol Şahin’in yapmış olduğun paylaşım hakkında ne düşündüğü sorulması üzerine Caboğlu şunları söyledi: “Bu konuyla ilgili durum gerçek mi değil mi diye Birol başkanı aradık. Birol başkanın siyasi çizgisi MHP değildi ama kendisi bizim partiye uygun bir bireydi. Ankara’nın bize söylediği üç unsur vardı. Birincisi milletin bekasıydı. Birol başkan da fazlasıyla milliyetini ve insanları seven bir kişilik. İkincisi ise halk nezdinde karşılığı olan  gerçekten Birol başkanının geçmişi ve siyasette harcamış olduğu zaman hat safhadaydı. Üçüncü unsur ise MHP’ye olan mehiliydi. Hepsi fazlasıyla Birol başkanda mevcut. Bu paylaşımı Birol başkan düşünerek yapmış olsaydı daha iyi olurdu. MHP olarak bu paylaşımdan dolayı halkımıza karşı mahcubiyetimiz var. Burada en büyük yanlış Birol başkanı yapılmıştır. Bu konu ile ilgili bazı beyanatları oldu. Birol abi  benden yolsuzluk istemeyin hepsini yaparım dedi. Birol abi dinine bağlı ve gereğine göre yaşamaya çalışan bir abimiz. Birol başkan normal düşündü herkesin kendisi gibi düşünebileceğini düşündü ama öyle olmadı. Birol başkan bazı televizyon programlarında istifa gibi sözler dile getirdi. Bunları konuşmak bize katkı sağlamaz. Daha fazla uzatmadan bu konuyu kapatmak hepimiz için en iyisi olacaktır.”
 
“Direkt milli takımı hedef alıyorsunuz.”
Birol Şahin’in böyle bir paylaşım yapacağını tahmin ediyor muydunuz sorusuna Caboğlu şöyle cevap verdi: “Birol başkanın geriye dönüp baktığınızda herhangi bir yolsuzluk veya yanlış yapmış olduğu herhangi bir husus yok. AK Parti döneminde görev yaparken parti içerisinde yaşanan sıkıntılardan dolayı görevden alınma hususu vardı. MHP olarak biz bunların istişaresini yaptık ki Kaynaşlı ilçe teşkilatının menfaatleri doğrultusunda Birol başkan ile devam ettik. Kaynaşlı ilçe teşkilatımız Birol başkana kefil olması neticesinde bizim için önemli bir husustu. Bu olaya mahrem yönünden bakıldığında herhangi bir sorun yok ama sataşma yönünden bakıldığında herhangi bir beyanatı ve MHP teşkilatında olduğunuzu unutmayacaksınız. Her Müslüman en iyi şekilde yaşamaya çalışması gayet normaldir. Milli takıma karşı bir sataşma var. MHP olarak bu sataşmaya sessiz kalamayız. Direkt milli takımı hedef alıyorsunuz. Genel merkezinde bu şekilde net bir tavır koyması da gayet normaldir.”
 
 
 
“Birol başkanı savunmak için Ankara’ya gittim”
Kamuoyunda MHP teşkilatının Şahin’e sahip çıkmadığı konusunda açıklamalar yapan Caboğlu şunları söyledi: “Kamuoyunun şunu bilmesini çok isterim. Birol başkanın Kaynaşlı ile ilgili yapmış olduğu bir beyanat veya herhangi bir hizmet noktasında arkasındayız. Ama biz bu konu ile ilgili de arkasındayız. Birol başkana özellikle söylememize rağmen  bu olay gündemden düşsün unutulsun dememize rağmen çıkmış olduğu radyo ve televizyon programları bizi daha çok sıkıntıya soktu. Sadir başkan ile özel bir randevuda aldım. Bu randevuyu aldım Birol başkanımızla beraber geleceğiz dedim. Ankara’ya giderken Birol başkanı aramama rağmen açmadı. Ben yalnız gittim. Tek başıma durumu açıklamayı ve anlatmaya çalıştım. İlçe başkanımıza arattım gerek yok demiş. Kendisi zaten yolları ayırmış. Düzce il teşkilatı arkamızda değil derse yanlış olur. Bu olayı Birol başkanın kamuoyunda tutmaması için gayret içerisinde olması lazım. MHP İl Başkanı olarak Birol başkanı savunmak için Ankara’ya gittim. Telefonuma bakmadı bakmamasına rağmen ben kendim gittim. Hatta onun bir kardeşini aradım. Kardeşine bana dönmesini sağlar mısınız diye söyledim. Bu paylaşım milli takıma yönelik olduğu için MHP teşkilatı olarak sıkıntıya girdik. Böyle bir paylaşımı Birol Şahin olarak yapabilirsiniz fakat MHP çatısı altında yapıldığında sıkıntılar yaratır.”
 
“Mahrem sadece kadınlarda değil erkeklerde de vardır”
Yapılan paylaşımda yanlışı nerede görüyorsunuz sorusuna Caboğlu şöyle cevap verdi: “Önce dinimizi iyi bilmek lazım. Mahrem sadece kadınlarda değil erkeklerde de vardır. Birçok spor kuruluşuna yardımcı oluyorsunuz. Fakat gelip milli takım oyuncularına yazı yazıyorsunuz. Bizim anne ve eşlerimiz biz askereyken kapalı bizi görmeye bile gelemezlerdi. Şuan gayet güzel bir şekilde her yere ve her ortama girebiliyorlar."
 


“Birol başkanı MHP bünyesinde görmek istemiyor olsak zaten en başta yer vermezdik”
Birol Şahin’in parti listesinden düşürülme sürecinin neden bu kadar hızlı olduğu sorusuna Caboğlu şunları söyledi: “Ankara’nın beyanatında süreç hızlı ilerler burada bir durum var ise bir sıkıntı var ise en hızlı şekilde çözülmesi lazım. Birol Şahin Kaynaşlı ilçesinin bir ferdidir, üyesidir. Bu harekatı Kaynaşlı ilçesi başlatır. İhraç veya herhangi bir husus disiplin kurulu başkanlarıyla konuşulup karar verilebilir. Fakat siz MHP İl Başkanının telefonunu bile açmıyorsunuz. İl başkanı kamuoyuna açıklamalarda yapmayın demesine rağmen siz hala daha açıklama yapıyorsunuz. Bunun hızlılıkla bir alakası yok. Birol başkanı MHP bünyesinde görmek istemiyor olsak zaten en başta yer vermezdik. Düzce teşkilatı olarak bu konuyu toparlamak için elimizden geleni yaptık. Kaynaşlı Belediye Başkanı MHP İl Başkanının telefonunu dahi açmıyorsa bu soruyu sormanıza bile gerek yok bence.”
 


“MHP’nin bu şekildeki konularla vakit harcayacak zamanı yok”
Yaşanan bu sürecin MHP’yi nasıl etkilediği konusunda konuşan Caboğlu şunları ifade etti: “Müslüman din kardeşlerimiz ve bizler dini söylemler karşısında tepkimiz net olur. İnce olarak işleyen kurumlar olduğunda çok farklı durumlar ortaya çıkar. Milli takım sporcu kardeşlerimiz Birol başkanı mahkemeye verip dava etse çok daha farklı durumlar ortaya çıkar. MHP’nin bu şekildeki konularla vakit harcayacak gündemde tutacak zamanı yok. MHP’nin gelecek ile ilgili yapması gereken hususlar var.  İçimizdeki ve dışımızdaki ülkemizi etkileyen hususlar varken böyle şeylerle uğraşacak ve gündem yaratacak konularla ilgili harcayacak vaktimiz zaten yok. Orta doğuda gücünüzü terör unsurlarına karı harcayacaksın ABD ile uğraşacaksın, batılı ülkeler ile uğraşacaksın bunlar gibi çok önemli dünyanın şekilleneceği zamanda içeride bu tip olaylarla uğraşmak hiç hoş değil. Genel merkez memleketin bütünü olarak konuya bakar. Bugün Türkiye’nin kesinlikle ihtiyacı olan liderlerden biridir. Gündemde bu konuların gündem yapılması ülkemize ve partimiz açısından hiç hoş değil.”
 


“Haftanın üç günü partide sabahtan akşama kadar partideyim”
Parti için istenmeyen adam olduğu iddialarına karşılık açıklamalar yapan Caboğlu şunları kaydetti: “Ben haftanın üç günü partide sabahtan akşama kadar zaman geçiren bir il başkanıyım. Ve sabah 8 de başlayan ziyaretler inanın akşam geç saatlere kadar devam ediyor ve bizim haftanın belli günlerinde halkımızı kabul ettiğimiz gibi özel olarak da kabul ediyoruz. Teşkilat içerisinde herhangi bir şekilde bu tip konular konuşulmaz. Ama MHP ile dış unsurların uğraşmadığı bir gün olduğunda da MHP zaten iktidardadır. Teşkilatın içinde hiçbir kesimle hiçbir şekilde hiçbir sorunumuz olması söz konusu değildir.”
 
“Kongre süreci henüz yok”
MHP’nin kongre sürecini değerlendiren İlhami Caboğlu şöyle konuştu: “MHP’nin genel merkezimizin almış olduğu herhangi bir kongre kararı yoktur şuan itibariyle ama tabiki Düzce’de değil Türkiye genelinde MHP’nin yüksek seçim kurulu ve tüzüğü açısından kongre sürecinin başlama takvimi çok uzak olduğunu düşünmüyorum.”
 



“Mehmet Keleş kurt siyasetçidir”
Mehmet Keleş’in MHP’den siyasete devam edeceği iddiaları hakkında konuşan Caboğlu şunları söyledi: “Mehmet Keleş’in aklından geçenleri yorumlayacak değilim. Mehmet Keleş kurt siyasetçidir. Gerçekten Düzce’de bazı hizmetlerde altında imzası olan bir siyasetçidir. Ama bu sürecin Ankara’dan başlamayacağını kendisi çok iyi bilir ki oradaki ziyaret MHP’de siyaset yapma gayreti ve girişimi dahilinde gerçekleşen bir ziyaret değil. Sadece belediyeler birliği olarak belediye başkanlarımızın da olduğu bir ziyaret bu MHP’de siyaset yapmak isteyen kişiler önce gelir ilçelerde üye olur o kişi ilin onayıyla genel merkezinde onayıyla önce üye olacak o arkadaşlarımız. Ondan sonra MHP çatısı altında olduklarında biz bunu değerlendiririz.”
 


“Bir rapor halinde genel merkezimize ilettik”
Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın Gümüşova’da kurulacak OSB’nin mütevelli heyetine alınmaması konusunda ne yaptığı sorulması üzerine Caboğlu şunları söyledi: “Biz MHP Düzce teşkilatı olarak sayın vekilimiz dahil olmak üzere bu konuyu ciddi bir şekilde ele aldık bir rapor halinde genel merkezimize ilettik. Bu konuyla ilgili ciddi çalışmalarımız var biz bu konunun üstesinden geleceğiz ama bazı olaylar bir anda olamıyor ama bana sorarsanız Düzce’de özellikle Gümüşova’da halkın seçmiş olduğu bir belediye başkanının oraya kimi tayin ederse daha doğrusu Gümüşova Belediye meclisinin kimi tayin etmesi noktasında o kişilerin orada olması gerektiğini düşünüyorum. Yani bu kararı verecek olan Gümüşova Belediye Meclisidir.”
 


“Ön yargılı olarak bunu yaparsanız yanlış yapmış olursunuz”
Belediyenin performans değerlendirmesi ve ekonomik sıkıntılar hakkında konuşan Caboğlu şunları söyledi: “Belediyenin performans değerlendirmesi kendi içerisinde değerlendirmesi gereken bir husustur. Eğer çalıştırdığınız personelde yeterli performans yoksa hizmet noktasında bazı aksaklıklar oluyorsa bu yapmanız normaldir. Ama siz ön yargılı olarak bunu yaparsanız yanlış yapmış olursunuz. Öncelikle MHP’nin sadece bu dönemde değil geçmişteki dönemler içinde de MHP’li belediyelerin nasıl bir belediyecilik yaptığını kısa bir şekilde analiz edersek bugün Isparta belediyesi milyon kasada para ile kasayı devretti. Düzce’de MHP’li belediyelere baktığımız zaman Akçakoca 6.5 Milyon borç ödemiş bir belediye sadece tasarruf ederek. Cumayeri 3.5 Milyon borç ödemiş bir belediye ve hizmet noktasında da her şeyi yapmış bir belediye aynı şekilde Yığılca, Kaynaşlı…”
 


“Düzce’nin konuşulmadığı mecliste Yığılca’nın mahallelerine kadar konuşulduğu bir meclis dönemi yaşıyoruz”
Yığılca’da yapılan yol çalışmaları hakkında konuşan Caboğlu şunları dile getirdi: “Sayın vekilimiz seçildiğinden bu zamana kadar en yakinen takip eden vekilimiz. Önce sayın vekilimizin hakkını vermemiz lazım. Bugün Düzce’nin konuşulmadığı mecliste Yığılca’nın mahallelerine kadar konuşulduğu bir meclis dönemi yaşıyoruz. Sayın vekilimiz yol yapımı yapan şirketlerle görüşmeleri var burada ödenek noktasında bazı aksamaların olduğunu ama bununla ilgili sayın vekilimiz olsun il teşkilatımız olsun hatta Ak Parti vekilleri ve Cumhur ittifakı olarak bunu ele aldık ve bununla ilgili çok yakın bir zamanda sonuç alacağız.”