MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan ve aynı zamanda büyük zaferle sonuçlanan Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

“Askerî zaferler, ağustos ayında vuku bulmuştur”

Caboğlu yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği üzere aziz Türk milletinin tarihe altın harflerle yazdığı bazı önemli askerî zaferler, ağustos ayında vuku bulmuştur.”
Anadolu’nun Tapusu Malazgirt Zaferi

“Anadolu’nun tapu senedi mahiyetindeki Malazgirt Zaferi, aynı zamanda bin yıllık kardeşlik hukukunun tescillendiği, birlik ve beraberlik olgusunun perçinlendiği olağanüstü bir tarihî hadisedir.”



“Zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi”

“Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi.

Zafer kutlamalarının, Malazgirt ruhunun bütün mehabetiyle yaşatılması ve milletimizin varlık bilincinin gelecek kuşaklara taşınması açısından üstün bir işlevi vardır. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için kalbi çarpan her kardeşimize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Caboğlu açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi:

“26 Ağustos Malazgirt Zaferi'mizin 948. Yıldönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayram'ımız kutlu olsun.”

Haber: H. DURNA