Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın öncülüğünde zeka oyunlarının ildeki tüm okullarda yaygınlaşmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar meyvesini vermeye başladı.
 Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Zekâ Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Okullar Arası Zekâ Oyunları Bölge Şampiyonası” Türkiye genelinde 7 bölge esas alınarak eş zamanlı olarak 16 Kasım 2019 Cumartesi tüm yurtta tamamlandı. Şampiyona, bölgelerinde ilk üçe giren takımlar arasında 21 Aralık 2019 Cumartesi günü Ankara'da yapılacak olan Türkiye Finali ile sona erecek.
Düzce’nin dahil olduğu Karadeniz Bölge Finalleri 16 Kasım 2019 Cumartesi günü Trabzon’da tamamlandı. Düzce’de ilk üçe giren takımların bölge finaline katıldığı yarışmalarda Düzce’yi 9 okulumuz temsil etti.


Ortaokul kategorisinde, Düzce Bilsem Ortaokul takımı öğrencileri İrem Gülce Yazgan, Umut Kağan Yazgan, Elif Naz Sarı, Karadeniz Bölgesi 1.’si ve Lise kategorisinde de Düzce Bilsem Lise takımı öğrencileri Sümeyye Rana Kuş, Eylül Topçu, Ceren Kavak ise Karadeniz Bölge 2.’si olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.
Tüm bölgelerden en iyi 3 takımın yarışacağı Türkiye finallerinde ilimizden iki takımın hem Düzce’yi hem de Karadeniz Bölgesi’ni temsil edecek.
 Bu kapsamda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Düzce’de görev yapan tüm okul idareci ve öğretmenlerinin özverili ve gayretli çalışmaları devam ediyor.