Düzce Adıge Kültür Derneği tarafından Pınarlar Köyü’nde organize edilen iftar ve mevlit programı yoğun katılım ile gerçekleşti.

Her yıl 21 Mayıs’ta gerçekleştirilen geleneksel mevlit programına bu sene Ramazan Ayı’na denk gelmesi üzere iftar programı ile birleştirildi.



Sürgün döneminde hayatını kaybedenlerin anıldığı program dahilinde, köy camisinin etrafında kurulan masaları tamamen dolduran vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyerek iftar saatini bekledi.

Ezanın okuması ile hep beraber oruç açan kalabalık, yemeğin ardından davetlilere seslenen köy muhtarı Alaettin Üstün katılıma katılanlara teşekkür etti.



“Atalarımızı anmak için bir araya geliyoruz”

Gerçekleştirilen iftar programına ilişkin açıklamada bulunan Düzce Adıge Kültür Derneği Başkanı Özcan Çakmakçı şu şekilde konuştu:

“Kafkas Halkları’nın 1864’de zalim Rus zulmünden kaçarak Dünya’nın farklı yerlerine yerleşti. Biz Çerkezler de her yıl 21 Mayıs tarihinde sürgünü anma etkinlikleri yapıyoruz. Bu göç esnasında yollarda telef olan, Rahmet-i Rahman’a kavuşan atalarımızı anmak için bir araya geliyoruz.”



“İftarla birleştirince güzel oldu”

Yoğun katılımdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Çakmakçı, geleneksel etkinlik hakkında şunları belirtti:

“Bunun 22. olması lazım. Geçen sene Ramazan’a denk geldiği için yapamamıştık. Bu sene yine Ramazan’a denk geldi ama iftarla birleştirince güzel oldu. İnsanlar iftar yapıp mevlide yetişemiyorlardı. Bu sene mevlit ve iftar bir arada yapıldı. Dolayısı ile insanların katılımı rahatlıkla sağlanmış oldu.”



Program akşam namazı ardından mevlit okutulması ile devam etti.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ