Koronavirüs (COVİD-19) Dünya’da Türkiye’de hızla yayılmaya devam ediyor.  Türkiye’de tedbirler artırılırken Düzce’de, cemaatle ibadete ara verilen cami ve mescitlerde, görevlilerce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında dezenfekte çalışması yaptı.

Öncü Haber ekibi dün kılınan akşam namazından sonra devreye giren cemaatle namaz kılmama  uygulamasını vatandaşlara sordu. Düzceli vatandaşlar  “sağlık her şeyden önemli” diyerek getirilen kurallara herkesin uymasını istedi.

İşte Düzceli vatandaşların camilerde cemaatsiz namaz kılınması ile ilgili düşünceleri:

“Kurallara uymak lazım. Bu bizim için hepimiz için geçerli. Yetkililer bu kararı aldı bizde vatandaş olarak uymak zorundayız. Sağlık her şeyden önemli. Sağlık olmazsa ibadet yapılamaz.”

“Allah’ın yazdığı yazı bozulmayacağına göre verdiği ömür uzamayacağına göre bence Müslüman camiinin cemaatsiz namaz kılınması hoş değil. Tamam imam kıldırmayabilir ama başka biri kıldırabilir. Allah’ın yazdığını  bozamazsın bizim ruhumuzu cenab-ı hak alacaksa zaten alacak bunun ötesi yok.”

“Gördüğünüz gibi kurallara uyuluyor içerisi bomboş. Cemaatsiz namaz kılmak bizi üzüyor ama inşallah bu durum düzelir.”

“Şimdi bu durum tedbir amaçlı geçici devletimiz böyle uygun görmüş. Kurallara uymakta fayda var. İnşallah rabbim bu belayı başımızdan defeder. Tekrar cemaatle namaz kılmaya başlarız. Bence bu Rabbimizin bir ikazı diye düşünüyorum. Neden bu hale düştüğümüzü biraz düşünmemiz lazım fotoğrafın arka planına bakmak lazım. Şu şöyle olmuş bu böyle olmuş demekten ziyade niye olmuş bizler acaba üzerimize düşen görevleri yerine getirmiş miyiz bunun bir muhasebesini yapmamız lazım.”

“Tedbir alınması lazım çok güzel. Tedbir bizden taktir Allah’tan. Onun için vatandaş olarak kurallara uymamız lazım. Ben İnegöl’den geldim bu kurallara uyulmadığını gördüm. Ama Düzce’de maşallah kurallara uyuluyor.”