Henüz 5 aylık iken Düzce'de bir aileye evlatlık verilen yıllarca seyyar satıcılıktan inşaat işçiliğine kadar bir çok işte çalışan 61 yaşındaki Alim Salihoğlu'nun zaten zor olan hayatı 2011 yılında  geçirtiği kalp krizi ile daha da zorlaştı.

Sokakta kalmaktan korkuyor

Kalbine 2 stent takılan ve çalışamaz hale gelen talihsiz adam, yıllardır yaşadığı aile evinin bulunduğu arsanın satılması ile çaresiz kaldı. Arsayı alan vatandaşın haline üzülüp 1 yıllık ev kirasını ödediği Salihoğlu, birkaç ay sonra kirayı ödeyecek geliri olmadığı için sokakta kalmaktan korkuyor. Valilik'ten AK Parti İl Başkanlığı'na kadar sıkıntısına çözüm bulunması için çalmadık kapı bırakmayan Salihoğlu, son çare olarak geldiği Öncü Medya'da yaşadığı çile dolu yılları ve çaresizliğini anlattı.

Acılarla dolu bir hayat...

Aslen Düzceli olan annesinin henüz 14 yaşındayken Alaplı'ya gelin verildiğini belirten Salihoğlu, film gibi hayatının özetini şu şekilde aktardı:

"Babam o zaman 40 yaşındaymış. Babamla amcam arasında yer mevzusu yüzünden sıkıntılar yaşanıyormuş. O sıkıntılı günlerde kız kardeşim (İddiasına göre amcası kız kardeşini öldürmüş) ölünce annem Düzce'ye geri dönmüş. O zaman bana hamileymiş. Doğup 5 aylık olduğumda, bakacak durumu olmadığı için beni Beyciler'de yaşayan çocuğu olmayan bir aileye vermişler. Yıllar içinde evlatlık ailemin 5 çocuğu oldu. Durumumuz çok iyi değildi ama çalışıyordum. Mevsimlik işçilik, inşaat işçiliği yaptım. 29 sene seyyar satıcılık yaptım. Ama 2011 yılında geçirdiğim kalp krizinden sonra hayatım alt üst oldu. Kalbime 2 stent takıldı. Başka hastalıklar da nüksedince çalışamaz hale geldim."

Öz babasını hiç görmedi

Öz babasını hiç görmediğini, İstanbul'da yaşayan öz annesi ile yıllar önce görüştüğünü söyleyen Alim Salihoğlu, kendisini evlat edinen aileyle yaşamını sürdürdüğünü belirtti.

Arsa satılınca evsiz kaldı

Anne ve babasını kaybettikten sonra Beyciler Mahallesi'ndeki aile evinde tek başına yaşadığını söyleyen Salihoğlu, birkaç ay önce hak sahibi olanların arsayı satması sonucu evden çıkmak zorunda kaldığını söyledi. Arsayı alan vatandaşın desteği ile bir eve yerleştiğini ancak kira yardımının kısa süre sonra sona ereceğini belirterek, zor durumda olduğunu söyleyen Salihoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Çok çaresizim, bir yere konteyner konulsa bile olur"

"Devlet tarafından her ay 480 TL engelli aylığı alıyorum. Bu parayla geçimimi güçlükle sağlıyorum. Evli değilim, çoluk-çocuğum yok. Kira yardımı bitince zaten 400 lira olan kirayı kendim ödesem diğer giderleri karşılayamam. Huzurevine gittim ancak 65 yaşın altında olduğum için alamayacaklarını söylediler. Valiliğe başvurdum, AK Parti İl Başkanlığı'na da gidip derdimi anlattım. Çok çaresizim. Çalışacak durumda olsam zaten para kazanır kiramı öderim ama çalışamıyorum. O yüzden bu mübarek günlerde devlet büyüklerimin, hayırsever vatandaşların bana yardım elini uzatmasını istiyorum. Bir yere konteyner konulsa bile olur. Yeter ki kalacak bir yerim olsun."

HABER: C. ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ