Eğitimcilere ve sağlıkçılara karşı şiddet durmuyor. Düzce’de bir öğretmen daha veli saldırısına ve tehdidine maruz kaldı. Bu vahim olay, Eğitim Bir-Sen tarafından yapılan açıklamayla ortaya çıktı. Şiddet vakasının yaşandığı Çay Mahallesi’nde bulunan Necmi Hoşver İlköğretim Okulu önünde basın açıklaması yapan Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, geçtiğimiz Cuma günü B.K. isimli kadın öğretmenin bazı veliler tarafından tartaklandığını ve hakarete uğradığını belirtti.
“Öğrenci velilerinin fiili saldırısına tehdit ve hakaretlerine maruz kaldı”
Memur-Sen Düzce İl Başkanı olan ve aynı zamanda Eğitim-Bir Sen Düzce Şubesi başkanlığını yürüten Ömer Faruk Çelebi, “Burada eğitim için ter döken bir öğretmenimize, öğrenci velisi tarafından yapılan şiddeti protesto etmek için toplandık.” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gün geçmiyor ki, ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet, taciz, hakaret ve benzeri olaylar yaşanmasın. Nitekim Düzce Necmi Hoşver İlkokulu’nda 11 Ekim Cuma günü işini yapmaya çalışan fedakar bir öğretmenimize yönelik üzücü hadiseler yaşanmıştır. Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onlara edep öğreterek geleceğe hazırlamak olan öğretmenimiz hiç de hak etmediği bir şekilde öğrenci velilerinin fiili saldırısına tehdit ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Bu ne cürettir ki, öğretmenimiz görevi başında huzursuz edilebilmekte, saldırıya maruz kalabilmektedir. Okulumuzda yaşanan bu üzücü olay diğer duyarlı öğretmenlerimizin müdahalesi ve bir araya gelmesiyle daha da kötüye gitmeden sonuçlanmıştır.”



“İdari ve yargı süreçlerinin sonuna kadar takipçisiyiz”
Öğretmen, veli ve öğrencilerin bu tür menfur olaylar karşısında net tavır alması gerektiği üzerinde duran Çelebi, şunları kaydetti:
“Eğitim yuvaları şiddetten ve nefretten mutlaka arındırılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerimizin ve eğitim çalışanlarımızın itibarını koruma konusundaki hassasiyetimizin devam edeceğinin herkesin bilmesini istiyoruz. Hiçbir sendika ayırımı yapmadan arkadaşlarımıza yapılan bu barbarca davranışları lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının şiddete maruz kalan öğretmenimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Acaba yarın hangi okulumuzda hangi eğitim çalışanının başına böyle bir olay gelecek diye endişe etmekten de kendimizi alamıyoruz. Bu olayda olduğu gibi bundan sonra yaşanacak herhangi bir olay karşısında da idari ve yargı süreçlerinde sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna deklare ediyoruz.”



“Can güvenliklerinin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşkla hizmet üretebilecekler?”
“Soruyoruz; eğitim çalışanları evleri olarak gördükleri işyerlerinde, can güvenliklerinin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve hangi şevk ile hizmet üretebilecekler?” diyerek basın aracılığıyla yetkililere seslenen Çelebi, şu ifadeleri kullandı:
“Bundan sonra yaşanacak olaylarla ilgili idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılmasını, suçlular hakkında gerekli yaptırımların esnetilmeden uygulanmasını ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete yasalarla engel olmaya çalışan devletimizin bir an önce öğretmenlerimiz için de adım atmasını beklemekteyiz. Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu menfur olay karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır. Eğitim-Bir-Sen olarak öncelikle itibarımızı koruma konusunda ve eğitimciye gelecek her saldırı karşısında tek yürek olduğumuzun ve bundan sonra da olacağımızın bilinmesini istiyor, arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı lanetliyoruz.”