FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından bu örgütle irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan Celiloğlu Şirketi, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'na devredilmişti. Düzce Sulh Ceza Hakimliği kararı ile fona devredilen Celiloğlu Gıda ve Tarım Ürünleri Pazarlama Limited Şirketi’nden yaklaşık 3 yıldır alacağını tahsil edemeyen vatandaşlar mağduriyetlerini her platformda dile getiriyor. FETÖ şirketi mağdurlarından biri eski adı BİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ne kayyum ataması yapıldığını sandığı Celiloğlu Şirketi’nden alacağını tahsil edememesi nedeniyle yaşadığı mağduriyeti anlatarak sorunun çözümü için başvurdu.


“Fon hiçbir şekilde borç ve haklardan sorumlu değil”

CİMER’de çözüm arayan vatandaş, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan gelen cevapla şok oldu. Gelen cevapta muhatabın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu değil, Celiloğlu Gıda ve Tarım Ürünleri Pazarlama, İnşaat, Taahhüt Ticaret Limited Şirketi olduğu belirtildi. Açıklamada, mahkeme kararı gereği kayyum ataması beklenen fon kurulunun farklı bir karar uygulayıp yönetimi yeniden şekillendirdiği aktarıldı. Buna göre; Celiloğlu Şirketi’ne sanıldığı gibi kayyum görevlendirilmesi yapılmadı, sadece şirkete yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Bu karar gereği de sigorta fonunun hiçbir şekilde “borç ve haklardan sorumlu olmadığı” ifade edildi.

İşte gelen cevabın tam metni

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonundan gelen yazılı metinde ise şu ifadeler yer aldı:
“Düzce Sulh Ceza Hakimliği’nin 23.092016 tarihli ve 2016/5268 Değişik iş sayılı dosyasından verilen kararıyla Celiloğlu Gıda ve Tarım Ürünleri Pazarlama, İnşaat, Taahhüt Ticaret Limited Şirketine Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun kayyum olarak atanmasına karar vermiş olup Fon kurulu ve Başkan yardımcılığı (Sayın Nurettin Canikli) makamının değişik kararlarıyla alınan şirketin yönetim kurulu oluşturularak üyeliklerine atamalar yapılmıştır.
Diğer taraftan fondan bağımsız tüzel kişiliği ve taraf ehliyetini haiz olan Celiloğlu Gıda ve Tarım Ürünleri Pazarlama, İnşaat, Taahhüt Ticaret Limited Şirketi’nin hiçbir şekilde hak, borç, dava veya takipleri devralınmadığı gibi şirket tüzel kişiliği hak ve alacaklarına sahip; borç ve yükümlülüklerinden sorumlu bulunmaktadır.
Bu kapsamda her türlü hak ve alacak taleplerinin bunların muhatabı Celiloğlu Gıda ve Tarım Ürünleri Pazarlama, İnşaat, Taahhüt Ticaret Limited Şirketine yapılması hususunda bilgilerinizi rica ederiz.”


 

HABER: C.ÜSTÜNER