Artan araç sayısına bağlı olarak şehir merkezinde neredeyse her sokakta açık otoparka rastlanan Düzce’de çoğu sürücü yine de ‘ücretsiz’ düşüncesiyle yol ve kaldırımları park yerine çevirmeye devam ediyor.

Bu durum hem daralan yollar yüzünden sürücülere hem de kaldırımda yürüyemeyen yayalara zor anlar yaşatıyor.

Sık sık haberlere konu olan ve kesilen cezalara rağmen devam eden park sorunu hakkında Öncü Haber ekibi bu kez mikrofonları vatandaşlara uzattı.

İşte yasak olmasına rağmen kaldırımlara ve yollara park etme alışkanlığından vazgeçmeyenler hakkında sokağın nabzı…

“Herkes kafasına göre uygulama yapıyor”

Uygulamaların etkisiz kalmasından yakınan Hikmet Turan, şöyle konuştu:

“Hiçbir uygulama yok hep söyleniyor söyleniyor ama hiç kimse takmıyor gördüğünüz gibi her yerde park yani. Birde çift şerit yani bu vatandaşlar buradan geçerken nasıl geçecek adam dükkana gidecek, gidemiyor. Yetkililer bizden daha iyi biliyor bu işleri ama ne hikmetse herkes yine cezaya razı geliyor herhalde insanlar yine yapacağından geri kalmıyor herkes kafasına göre uygulama yapıyor.”



“Caydırıcı ceza istiyoruz”


Park edenler için ceza istediğini dile getiren Ali Gümüş ifadelerini şöyle sürdürdü:

“İstemiyoruz böyle parkları burada. Park edilmesini istemiyoruz. Görüyorsunuz bisikletli geçemiyor, yaya geçemiyor istemiyoruz. Ama yapacak bir şey yok. İşte çekiyoruz kahrını caydırıcı ceza istiyoruz.”

“Hoş bir görüntü değil”

Hatalı parklanmaların yolları darlaştırdığını söyleyen Güngör Uysal şu şekilde konuştu:

“Hiç hoş değil. Bir şehir için iyi bir manzara değil. Şimdi şöyle insanlar için trafiğe kapalı bir alan olsa çarşıda çok güzel olur. İnsanların rahat rahat sadece insanların gezebileceği taşıtların yolu ayrı olsa çok güzel olur. Burada şu tren rayının görüntüsü arabaların olması yani darlaştırıyor caddeyi hiç hoş bir görüntü değil.”



“Düzce’de parklanma problemi var”


Belediyenin parklarla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Ayhan Tosun şunları kaydetti:

“Araç sürücülerinin yayalar geçerken biraz daha yardımcı olması lazım. Biraz önce geçerken ben de problem yaşadım. Bu konuda bir problem var zaten. Düzce halkında biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Arkadaşların belediyenin de buna göre çalışmalar yapmaları gerekiyor trafik şube ile beraber.”

“Otopark eksikliği”

Vatandaşların sokaklara araçlarını park etmesini doğru bulmayan İbrahim Ayyıldız şöyle konuştu:

“Park etmeleri pek doğru değil ama esnaflar açısından da park etmelerinin doğru olduğunu düşünüyorum. Otopark eksikliği Düzce’miz de her şekli ile ihtiyaç halinde otopark ile ilgili eksiklik var. Burada bu şekilde çift sıra park edilerek giderilecek gibi bir durum da değil.”



“Vatandaş rahat geçemiyor”


İstanbul Caddesi’nin araç trafiğine kapalı olduğunu dönemde yayaların rahatlıkla yürüyebildiğine işaret eden İrfan Doğan şunlara temas etti:

“Olmaması gereken şeyler bunlar. Önceki gibi değil şimdi çift, üç sıra oluyor. Burada geçemiyoruz. Buradan önce bir iyiydi kapandığı zaman iyiydi. Vatandaş rahat geçebiliyordu şimdi vatandaş rahat geçemiyor. Onun için bak şimdi şurası çiftli akşamları burası görev yok. Polislerde görev yok.  Emniyette görev yok.  Görev yapan yok . Görev olsa böyle olmaz. Adam duruyor burada.”

“Arabaların gidişi bayanlara da zorluk veriyor”

Araçların şehir içinde yol kenarlarına bırakılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Melek Kaba da, “Arabaların burada bu şekilde park edilmedi doğru değil. Yetkililerin yapması gereken çok şey var.” dedi.

Haber: Y.ARI
Görüntü: A.KAÇAN