Oynadıkları parkların daha güzel olmasını isteyen ve bunun için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye seslenen çocuklar bu kez toprak zemin olan kendi sokaklarındaki parkın diğer oyun alanlarında olduğu gibi sünger kaplama yapılmasını istedi.

Park seslenişi yine Düzce’nin büyük mahallelerinden olan ve içerisinde çok sayıda çocuk parkı bulunduran Darıcı Mahallesi’nden geldi.

Haziran ayının ilk günlerinde eskiyen salıncak ve kaydırak yüzünden mutsuz olduklarını anlatan bir video çekerek Öncü Whatsaap İhbar Hattı’na gönderen bir grup çocuğun “Parkımızı yenileyin” talebi 1 gün sonra gerçeğe dönüşmüştü. Başkan Özlü’nün talimatıyla soluğu şikayete konu parkta alan belediye ekipleri, kırık ve bakımsız olan tüm oyun gruplarını değiştirerek, parkı sil baştan yenilemişti.



Bunun üzerine aynı mahalleden bu kez farklı bir park için Başkan Özlü’ye çağrı yapıldı. Parklarının toprak zemine kurulu olması yüzünden düştüklerinden dizlerinin ve kollarının yara içinde kaldığını anlatan küçük çocuklar şikayet hattımıza gönderdikleri videoda Başkan’a şöyle seslendi:

“Yumuşak zeminli park istiyoruz”

“Sayın Faruk dedeciğim Darıcı Mahallesi oyun parklarına yumuşak zeminler istiyoruz. Düşünce ayaklarımız kanıyor ve acıyor. Yumuşak zeminli park istiyoruz. Bir bebeğimiz parktan dışarı kaçmasın arabalar ona vurmasın diye demir parmaklıklar istiyoruz. Parkımıza banklar istiyoruz büyüklerimiz otursun diye.”



“Sayın Başkanımız inşallah sesimizi duyar”

“Görmüş olduğunuz gibi yerler sünger kaplama yumuşak etraf düzenli biz de Darıcı Mahallesi’ne böyle bir park istiyoruz. Sayın Başkanımız inşallah sesimizi duyar. Çocukların daha güvenli bir yerde oynamasını biz veliler de istiyoruz.”