Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği takma zorunluğu başladı. Ülke genelinde olduğu gibi Düzce İl merkezinde giriş ve çıkışlarda trafik ekipleri kış lastiği uygulamalarını eş zamanlı olarak yaptı.

 

Karlı ve yağışlı havalarda yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu sağladığı tespit edilen kar lastiği takma zorunluluğu yapılan denetimlerle kontrol ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Tarafından D-655 Karayolu üzerinde yapılan uygulamalarda kar lastiği olmayan ticari araçlara 519 TL para cezası uygulandı.

Trafik tescil ve denetleme müdür yardımcısı Mehmet Kalkan eşliğinde yapılan uygulamalarda Ekipler ellerinde bulunan lastik ölçüm cihazı ile bütün araçların lastiklerinin boyutlarını ölçerek lastiğin kış lastiği olup olmadığını kontrol ettiler.

Lastiklerde ise diş derinliğinin en az 4 mm olmasıgerektiği bildirildi. Kış lastiği uygulamalarının kış ayı süresinde devam edeceği öğrenilirken, kar lastiklerinin yol tutuşu acısından araçlardaki fren mesafesinin önemli olduğu kaydedildi.

Haber;İ.KELEŞ