Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ecevit yürütücülüğünde, Çevre Eğitimi dersi final projesi kapsamında öğrenciler, diktikleri fidanlarla geleceğe nefes oldu.

Bir ağaç dikmenin, binlerce hayat vermek olduğunun bilinciyle, kendilerine ve doğaya müthiş bir armağan bırakan 65 öğrenci, 100 adet fidanın toprakla buluşmasına vesile oldu. Kendilerine sunulan iki alternatif doğrultusunda imkanı olan Düzce Üniversitesi öğrencileri, yaşadıkları çevreye kendi elleriyle fidanlarını diktiler, imkanı olmayan öğrenciler ise TEMA veya Orman Bakanlığı aracılıyla 1 ila 3 adet fidandan oluşan bağışta bulundu.

Öğretmen adayı olan öğrencilerin bu süreci yaşayarak deneyimlemelerini amaçladıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ecevit, bu faaliyetlerle farkındalık ve alışkanlık oluşturarak öğretmen olduklarında kendi öğrencilerini bu tarz etkinliklerle buluşturmalarını hedeflediklerini ifade etti. Düzce Üniversitesi öğrencileri ise bu etkinlikle doğanın kıymetini bir kez daha anladıklarını ve anlamlı bir deneyim yaşadıklarını dile getirerek emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.