Türk Diyanet Vakıf-Sen'de yıllardır sendikal faaliyetin içinde bulunan ve yollarını ayıran başta Genel Başkan Kenan Ak olmak üzere İbrahim Batun, Orhan Kartal, İshak Yaman ve Mustafa Özdemir’in de aralarında bulunduğu 25 üye tarafından kurulan Diyanet Birlik-Sen, ülke genelinde il temsilcilerini kurma çalışmasını sürdürüyor. Bu kapsamda geçen hafta Diyanet Birlik Sen Düzce İl Temsilciliğine Ahmet Mutioğlu atandı.

İl genelinde Diyanet Birlik Sen’i teşkilatlandırma çalışmalarına başlayan Ahmet Mutioğlu, yönetim kurulu oluşturma çabalarına başladı.

Diyanet Birlik-Sen’in Düzce İl Temsilcisi Ahmet Mutioğlu, yaptığı açıklamada sendikanın ilkelerini şöyle açıkladı:

‘’Hür sendikacılık yapılacak’’

Hür sendikacılık ilkeleri içinde kalarak Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak amacıyla, siyasetin dışında kalarak hak arama mücadelesine katkı sağlayacağız.

‘’Çalışanlar arasında ayrım yapılmayacak’’

Diyanet Birlik Sen, Diyanet çalışanları ortak paydasında buluşarak çalışanlar arasında ayırım yapmadan, Diyanet çalışanlarına hizmet etmeyi esas alan ve bu amaç doğrultusunda faaliyet belirleyen ilkeli ve doğru sözlü sendikadır. Doğru nereden ve kimden gelirse gelsin yanında olmak,  yanlış ve haksızlık kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında durmak ve kararlı bir tavır sergilemek sendikamızın vazgeçilmez ilkesidir. Sendikamız, itibarlı bir sendikacılık için eğilmeden, bükülmeden, hakkı ve doğruluğu savunarak diyanet çalışanlarından yana tavır ve duruş alacaktır.

‘’Farkındalığı hissettireceğiz’’

Sendikacılıkta Diyanet Birlik Sen farkındalığını hissettirerek, kimseye kara çalmadan, ötekileştirmeden, fitne ve fesatın içinde yer almadan daima hakkın, doğrunun, haklının ve çalışanların yanında olacağız.

‘’Sevgi, saygı ve hoşgörü olmazsa olmazımızdır’’

Sendikamız birliği ve dirliği savunur. Sevgi, saygı ve hoşgörü olmazsa olmazımızdır. Onun için gelin size değer veren, sizin için canıyla başıyla mücadele eden, sizi önemseyen, sizi herkesin karşısında savunan, çalışma şartlarınızı düzeltmek için proje üreten Diyanet Birlik Sen’e destek veriniz, üye olunuz.  Artık Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Düzce’mizde de Diyanet Birlik Sen teşkilatı oluşturulmuş ve çalışmalarına başlamıştır.

Ahmet Mutioğlu Kimdir?

1972 yılında Akçakoca’da doğdu. 2010-2013 yılları arasında Sakarya Akyazı’da İmam Hatip olarak görev yaptı. 2013 yılında Düzce İl Müftüğü bünyesinde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak göreve başladı. Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Mutioğlu, eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi Web Tasarım ve Kodlama Bölümünde devam etmektedir.