Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere bugün Düzce’ye gelen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilk olarak il binasında partililerle buluştu.



İl binasında parti mensuplarıyla buluşan Vekil Lütfü Türkkan, basın mensuplarına özel toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, İYİ Parti Düzce Merkez İlçe Başkanı Kadir Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli ve Düzce Kadın Kolları ve parti mensupları da katılım sağladı.



“Salgın hastalıkların ortaya çıkma tehlikesi var”

Açıklamasında 18 Temmuz’da Akçakoca’nın köylerinde meydana gelen sel afetini değinerek, “Kanalizasyon şebekesiyle içme suyu şebekesinin iyi bir şekilde rafine edilmediği takdirde kışın salgın hastalıkların ortaya çıkma tehlikesi var” ifadelerinde bulunan Türkkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yağmurların yağışların çok olduğu bir dönem. Selde altyapı ciddi anlamda zarar gördü. Kış yağışlarıyla beraber bu altyapı, kanalizasyon meselesi Düzce de ciddi sıkıntı olacak. Bu konuda ki çalışmaların biraz daha hızlandırılması gerekiyor. Yine selde zarar gören köylerin arasında ki köprülerin yapılmasını istiyoruz. Düzce’yi Akçakoca’ya bağlayan yolun kalıcı olarak yapılması için gerekli çalışmaların başlanmasını ve bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Selde zarar gören içme suyu şebekesi var. Kanalizasyon şebekesiyle içme suyu şebekesinin iyi bir şekilde rafine edilmediği takdirde kışın salgın hastalıkların ortaya çıkma tehlikesi var. Bu konuda da bir an önce önlem alınması gerekiyor. KOSGEB desteği verildi sel mağdurları için. Yalnız bu selden sonra sadece selden mağdur olanlar zarar görmedi. Sel mağdurlarını da mağdur eden esnaflar var. Dolayısıyla KOSGEB destekleri sadece sel mağdurlarına değil Düzce esnafının tamamını kapsaması gerekiyor. Bu konuda buradan bir de sizlerin huzurunda hükumetin yetkililerine çağrıda bulunmak istiyorum.”



“Türkiye demokrasisinin çeşitlenmesi açısından olumlu buluyorum”

Son dönemde AK Parti’ de yaşanan ayrılıklar sonrası aranıza katılmak isteyen olduğu takdirde ne gibi bir yaklaşım sergileyeceklerini belirten Türkkan, şu ifadelerde bulundu:

“Valla ben AK Parti içerisinde bugüne kadar görev yapmış arkadaşların, mevcut düzene hayır diyenlerin, bizim biraz evvel ifade ettiğimiz şartlara uyduğu takdirde aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Bugüne kadar hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmama şartı esas şartımızdır. O çok önemli. Bu isimlerin olmaması birinci şartımız. Türkiye demokrasisinin çeşitlenmesi açısından olumlu buluyorum. Türkiye’de biz öyle bir dönemde parti kurduk ki hatırlayın o günleri… Dernek kurmaya kalksanız, dernek kuracak adam bulamazdınız. İnsanların korkutulduğu, insanların üzerine baskıyla gidildiği bir dönemde biz parti kurduk. Burada bulunan bütün arkadaşlarım bu dönemde elini taşın altına uzatmış cesur insanlardan oluşuyor. Şimdiki dönem öyle zor bir dönem değil.”



“Sağlık Bakanını bizzat arayacağım”


Düzce’de son günlerde giderek artan kalp rahatsızlıklarına karşın doktor yetersizliğinin ortaya çıkması hakkında da açıklamalarda bulunan Türkkan şunları söyledi:

“Düzce’de çok ciddi anlamda bir doktor sıkıntısı çekiliyor hastanelerde. Özellikle kalp rahatsızlıkları konusunda müdahale edecek doktor sıkıntısı var. Ben buradan çıktığımda hemen sayın Sağlık Bakanı’nı bizzat kendim arayacağım.  Hem araç gereç sıkıntısı var hem de kardiyoloji konusunda hekim sıkıntısı çekiyor Düzce. Bunu da sizlerin vasıtasıyla kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Buradan çıkar çıkmaz da ilk işim Sayın Sağlık Bakanı’nı telefonla arayıp, bu Düzce’nin talebini bizzat iletmiş olacağım. Sizin adınıza ben ileteceğim.”
 
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve beraberindeki heyet basın açıklamasının ardından sel afetinde etkilenen vatandaşlarla temas kurmak üzere Akçakoca’ya doğru yola çıktı.

Haber: H. DURNA