Düzce Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.



Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yaklaşık 3 yıldır eğitim gören yarışma gurubu öğrencileri ve Işık İlkokulu’nda eğitim gören ve kısa bir sürede hazırlanan öğrencilerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi Düzceliler tarafından oldukça fazla ilgi gördü.



Saat 19.19’da 81 ilde ve 19 ülkede eş zamanlı olarak başlayan “Dünya Atabarı Oynuyor” etkinliği ilgili gözler ve vatandaş kameraları önünde gerçekleşti.



“81 ilimizde ve 19 ülkede eş zamanlı”

Gerçekleştirilen etkinlik ardından açıklamalarda bulunan  halk oyunları eğitmeni Ahmet Ali Sarımehmetoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bu etkinlik 81 ilimizde ve 19 ülkede eş zamanlı olarak düzenlendi. Halk oyunları açısından önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu projelerin ilerleyen zamanlarda daha güzel bir şekilde gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Düzceliler’in halk oyunlarına gösterdiği bu ilgi çok hoşuma gitti. İnşallah gelişme kaydederek daha büyük gösteriler gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. ”



“Birlik ve beraberlik için bu etkinlikler gerekli”

Etkinlikte görev alan öğrencilerden birinin velisi olan Serap Öztürk Erdoğan ise program hakkında şunları söyledi:

“Çok güzel ve kapsamlı bir etkinlik oldu. 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı olarak düzenleniyor. Bu etkinliğe katkıda bulunmaktan dolayı çok memnun olduk. Birlik ve beraberlik adına bu gibi etkinliklerin olması gerektiğini düşünüyorum. Bu tarz her etkinliğe çocuklarımız katılıyorlar. Ben de bir veli olarak onlara eşlik ediyorum. Çocuklarınızı halk oyununa alıştırın, halk oyunu oynasınlar.”

6

“Telefonla oyalanacağına böyle aktiviteler yapılması gerekiyor”

Halk oyunu gösterisinde yer alan öğrencilerden Berrak Deniz Erdoğan ise sergiledikleri performans hakkında şunları söyledi:

“Güzel, eğlenceli ve hoş bir etkinlik oldu. Atabarı oynadık, cilveloy oynadık, döne oynadık, horomi Artvin yöresine ait çoğu oyunu oynadık. Eğlenceli oluyor. İnsanların hoşuna gidiyor. Oynayanlar da güzel vakit geçiriyor. Telefonla oyalanacağına böyle aktiviteler yapılması gerekiyor.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU
Görüntü: E.K.DURSUN