Düzce Belediye Meclisi Ağustos Ayı ilk oturumu dün belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mesut Sancaklı’nın başkanlık yaptığı toplantıya meclis üyeleri, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün danışmanları Av. Ali Dilber ve Ufuk Yılmaz, CHP İl Başkanı İlhan Duru, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, birim ve kurum müdürleri de katılım sağladı.



‘Afette hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı’


Toplantıda ilk olarak Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.



‘Fuar alanı ihtiyacı karşılanmalı’


Ardından AK Partili Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay tarafından hazırlanan ‘Düzce’de Buluşalım’ adlı kısa film meclis üyelerine izletildi. Fuarcılık anlayışının Düzce turizmini canlandıracağı ve Düzce’yi marka şehir haline getireceğinin üzerinde durulduğu kısa filmde Kubilay tarafından fuar alanı ihtiyacının karşılanması talep edildi.

‘Bayram öncesi hastalıklı hayvanlara karşı tedbirli olunmalı’

Kurban Bayramı öncesi İçmeler Köyü’ndeki hastalıklı hayvanlar, meclis üyeleri tarafından hatırlatılırken yetkililerin bu konuya karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Komisyon kuruldu

Toplantıda bir önceki dönemde “gereksiz” yere yapıldığı savunulan harcamaları gündeme getiren İYİ Parti’li meclis üyeleri, borç araştırması için komisyon kurulmasını talep etti. Bu doğrultuda, meclis üyelerinin oy birliği ile özellikle Dursun Ay dönemindeki harcamaların araştırılması için komisyon oluşturulması kararı alındı.  



‘Dursun Ay dönemindeki borçlar incelensin’

İYİ Partili Meclis üyeleri tarafından meclise sunulan Mehmet Keleş ile Dursun Ay’ın başkanlık koltuğunda oturduğu 2014-2019 döneminde Dursun Ay’ başkanlığında Düzce Belediyesi’nde yapılan borçların araştırılması için bir komisyon kurulması ve bu komisyonda borçların tek tek incelenmesi için konunun gündeme alınması önerisi geldi.

Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) sisteminde yer alan harcamaların detaylı bir şekilde vatandaşa sunulmadığını vurgulayan İYİ Partili üyeler, Dursun Ay döneminde yapılan ihalelerin
EKAP’ta yer alan bilgilerinin toplantıda okunmasını talep etti.

Ayrıca, Mehmet Keleş döneminde Düzce Belediyesi’nin toplam borcu 287 milyon TL iken Dursun Ay’ın başkanlık yaptığı dönemde bu borç 477 milyon TL’ye ulaşmıştı.

‘İnceleme komisyonu kuruldu’

İhale bilgilerinin meclis salonunda okunmasının ardından tüm partilerin üyelerinden oluşan 7 kişilik bir komisyon kurulması talebi meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Komisyon kurulması talebi üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Haber: H. DURNA
Görüntü: T. AKARSU