Türkiye genelinde belediyelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı 28 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar kapsamında, 31 Temmuz Cuma günü saat 00.00'dan (perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece) başlayarak 3 Ağustos Pazartesi günü saat 24.00'a kadar belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacağı açıklandı.

ÖNCÜ HABER DE GÜNDEME GETİRDİ

Düzce'de Merkez ve birçok ilçede toplu ulaşımın belediyelerce yürütülmesi nedeniyle söz konusu kararı, aynı gün Öncü Haber de "DÜZCE'DE BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ" başlığı ile duyurdu.

ÜCRETSİZ SANDILAR AMA...

Ancak bayramda Düzce Belediyesi otobüslerine binen ve kart basmayan yolcular şoförlerin uyarısı ile neye uğradığını şaşırdı. Günler öncesinden açıklanan Cumhurbaşkanı kararına rağmen toplu ulaşım araçlarına binen yolculardan kart basmasının istenmesi tepkiye neden oldu.

Haber merkezimize ulaşan bir yolcu, Öncü Haber'in de gündeme getirdiği söz konusu karara Düzce Belediyesi'nin uymadığını söyledi.

"YAZIK ÇOK YAZIK!"

Düzce'de toplu ulaşımda yeni sisteme henüz geçilmediğine dikkat çeken tepkili yolcu, "Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni ulaşım sisteminin okulların açılmasından 10 gün önce devreye sokulacağını açıkladı. Yollardaki otobüsler hala belediyeye ait ve onun sorumluluğunda. Kurban Bayramı'nda belediyelerce yürütülen toplu taşımanın ücretsiz olduğunun açıklanmasına karşılık Düzce Belediyesi neden bu kararı uygulamıyor? Şoförlere karşı çıktığımızda bahaneler öne sürüyorlar. Yazık çok yazık!" ifadelerini kullandı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Öte yandan 21 Ağustos'ta özelleşecek olan otobüs hizmetini resmi karara rağmen bayramda neden ücretsiz yapmadığı konusunda Düzce Belediyesi'nden açıklama bekleniyor.

HABER: C. ÜSTÜNER