Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapı sorunları devam ediyor. Eski Sanayi Çarşısı için hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında, Eski Sanayi Çarşısı’nın Küçük Sanayi Sitesi’ne taşınması gündeme gelmişti. Ancak Küçük Sanayi Sitesi’nin mevcut altyapısının, henüz taşınmaya müsait olmadığı aylardır çözülemeyen kanalizasyon sorunuyla gözler önüne serildi.

Küçük Sanayi Sitesi esnafları, altyapı sorunu nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından sularının kesik olduğunu belirterek, “Yemek yerken bile ellerimizi yıkayacak su bulamıyoruz” dediler.

“KORONA VİRÜSÜ NE Kİ? GELİP KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNİN HALİNİ GÖRSÜNLER…”

Küçük Sanayi Sitesi esnaflarından Feridun Erdoğan, “Pis lağım suları, rögar kapaklarından dışarıya taşıyor. Biz burada pislik içinde yaşıyoruz. Koronavirüsü ne ki? Yetkililer gelip, bizim çalışmak zorunda kaldığımız Küçük Sanayi Sitesinin halini görsünler. Her taraf lağım suları için. Bazı ara sokaklara bile giremiyoruz” dedi.

“YETKİLİLERE DEFALARCA ŞİKÂYETTE BULUNDUK…”

Oktay Bektaş isimli bir başka esnaf ise, “Sizin de gördüğünüz gibi, Küçük Sanayi Sitesi pislik içinde. Biz bu pisliğin içinde çalışmak zorunda kalıyoruz. Yetkililere defalarca şikâyette bulunduk. Gelip rapor tutup gittiler. Biz de insanız. Neden bizim sorunlarımız ile ilgilenmiyorlar” diye konuştu.

“NE BELEDİYEÜ NE İSKİ HİÇ BİRİSİ ŞİKAYETLERI DİKKATE ALMADI…”

Sitede kepenk açan esnaflardan Mafil Tavlı da, “Biz burada pislik içinde yaşıyoruz. Sularımız kesik. Defalarca Küçük Sanayi Sitesi yönetimine şikâyette bulunduk. Bize belediyenin ilgilendiğini söylediler. Belediyeye başvurduk, gelip rapor tutup gittiler. Aynı şekilde İSKİ’ye şikâyette bulunduk, geldiler rapor tuttular ve gittiler. Aylardır Küçük Sanayi Sitesi’nin durumu aynı.” şeklinde konuştu.

“ELİMİZİ YIKAMAYA SU BULAMIYORUZ…”

Kibar Yazgeldi isimli esnaf ise, Düzce Belediyesinin kanalizasyon taşkınlarını önlemek için suları kestiğini ifade ederek, “Koronavirüsü nedeniyle hiç kimsenin suyu kesilmeyecekti. Biz aylardır burada susuz yaşıyoruz. Kanalizasyonlar tıkalı olduğu için Düzce Belediyesi bizim sularımızı kesti. Az önce yemek yedim. Ama ellerimi yıkayacak su bulamadım. Korona virüsü nedeniyle yetkiler ellerinizi yıkayın diyor. Ama biz su bulamıyoruz. Bize yazık değil mi” ifadelerini kullandı.

DÜZCE BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI…

Konu ile ilgili Düzce Belediyesi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında ise, Mergiç Bölgesinde meydana gelen arıza nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi’nin sularının kesik olduğu, kanalizasyon problemi nedeniyle de her gün siteye vidanjör gönderilerek, lağım sularının çekildiği bildirildi.