İstanbul'da yaşayan Düzceliler, açık hava iftarında buluştu. Avrupa Yakası Düzceliler Derneği, iftar programlarıyla Düzceliler'i bir araya getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Florya'da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde iftar düzenleyen dernek, çok sayıda Düzceli'yi ağırlamıştı.



Her Ramazan gelenek haline dönüştü

Kurulduğu yıldan bu yana her Ramazan ayında geleneksel olarak "Düzceliler Açık Hava İftarı" düzenleyen Abdülkerim Kaval başkanlığındaki Avrupa Yakası Düzceliler Derneği, bu yıl adres olarak İstanbul'un Zeytinburnu ilçesini belirledi.


İlçeye bağlı Çırpıcı Mahallesi Rüstem Balkan Sokak'ta bulunan Veliefendi İlkokul Meydanı'nda dün akşam düzenlenen iftar programına, İstanbul'un yanı sıra Düzce'den de yoğun katılım sağlandı.



AK Parti'liler katılım sağladı

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Hurşit Bekaroğlu, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Düzce Merkez ilçe Başkanı Hasan Şengül ile AK Parti Çilimli, Gölyaka, Kaynaşlı, Yığılca, Cumayeri ve Gümüşova ilçe başkanları katıldı.


İftar öncesi istişare toplantısı

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin iftar programından önce, İstanbul İl Başkanlığında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Genel Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Başkanı Hamza Dağ, Rize Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Muhammet Avcı, 26. Dönem İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ve İstanbul Avrupa Yakası Düzceliler Derneği Başkanı Abdülkerim Kaval ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdi.




Hemşehrileriyle ile yakından ilgilendiler

Esnafından iş insanına, bürokratından siyasetçisine, memurundan işçisine her kesimden Düzceli'yi bir meydanda buluşturan açık hava iftarında Avrupa Yakası Düzceliler Derneği Başkanı Abdülkerim Kaval, İl Başkanı Keskin ve belediye başkanları masaları tek tek ziyaret ederek hemşehrileriyle sohbet etti.



"Birlik ve beraberliğimiz daha da güçleniyor"

İftar öncesi kısa bir konuşma yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, her yıl geleneksel olarak düzenlenen açık hava iftarında Düzceliler'i bir araya getiren Avrupa Yakası Düzceliler Derneği'ne teşekkür etti. Düzce için her birlikte çalıştıklarının altını çizen Keskin, bu tür etkinliklerle birlik ve beraberliğin daha da güçlendiğini vurguladı. Keskin konuşmasının sonunda tüm Düzceliler'e ve davetlilere hayırlı Ramazan'lar ve iyi bayramlar diledi.



Ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Tanışma ve kaynaşmaya vesile olan iftar programı sahura kadar devam etti.

Haber: C.ÜSTÜNER