Düzce’nin lezzetleri, Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün öncülüğünde kitaplaştırılacak. Düzce kültürünün önemli bir parçası olan Düzce mutfağını kurumsallaştıracak bir çalışma yürüten Başkan Özlü, bunun için leziz ve kendine has yemeklerin yer alacağı Düzce Mutfağı Kitabı için uygulamalı bir çalışma başlattı.

Proje yürütücüleri: Sibel Tuncer ve Ayşe Çakı Yazgel 

Proje yürütücüleri olan Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer’in eşi Sibel Tuncer ve Ayşe Çakı Yazgel tarafından Erguvan Sosyal Tesisleri ve Düzce Karsı’nda hazırlanan Düzce mutfağının birbirinden enfes yemekleri Başkan Özlü’nün onayına sunuluyor. Kimi zaman Erguvan Sosyal Tesisleri kimi zaman ise Düzce Kasrı’nda önüne getirilen tabakları bir gurme gibi tadan Başkan Özlü, kitabın şekillenmesinde aktif rol oynuyor. Özlü, hem Düzceliler hem de gastronomi bilimi için nesilden nesile geçecek eşsiz bir kaynak hazırlatıyor.

Beltur çalışmaya katkı sağlıyor

Düzce’nin bu zenginliği Düzce Belediyesi iştiraki Düzce Beltur tarafından profesyonel bir çalışmayla kayda geçiriliyor. Çalışmayı uygulamalı bir şekilde Sibel Tuncer ve Ayşe Çakı Yazgel birlikte yürütüyor. Düzce mutfağının seçkin yemekleri profesyonel aşçılar tarafından hazırlanırken, yine profesyonel fotoğrafçılar tarafından çekimleri yapılıyor.

Ana menüyü bu yemeklerden oluşacak

Bu çalışmanın restore edilmekte olan Düzce Kasrı’nın ana menüsünü oluşturacağını belirten Başkan Faruk Özlü, “Yemek yapmak bir sanattır. Pek bilinmese de; güzel şehrimiz Düzce’de uzun yıllardır bu sanatın en güzeli icra ediliyor. Düzce’nin bu engin kültürünü hak ettiği gibi tanıtacağız” dedi.