Düzce'yi derinden üzen vefat...



Uzun yıllar köy muhtarlığı ve Cami Derneği başkanlığı yaparak yaşadığı Gürcüçiftlik Köyü'nün gelişmesinde önemli rol üstlenen, memleketi için kafa yorup kanaat önderleri arasında başı çeken Osman Nuri Kubilay'ın kalp krizi sonucu vefatını duyanlar protokolünden STK temsilcisine, iş insanlarından yakınları ve sevenlerine kadar yüzlerce vatandaş Kubilay ailesinin evine taziye ziyareti gerçekleştirdi.



Şehir içinden olduğu kadar acı haberi alan civar illerdeki tanışlar da bu acı günlerinde ailenin yanında olmak için soluğu Düzce'de aldı. Sadece Düzce'de değil yurt genelindeki Gürcülerin yakından tanıyıp sevdiği merhum Kubilay'ın kalbine yenildiğini öğrenen Düzce Belediye Başkanı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü de haberi alır almaz Gürcüçiftlik Köyüne gelerek Kubilay ve Türkseven ailelerine başsağlığı diledi.

Babasını yitiren Düzce Gürcü Kültür Derneği Başkanı Aydın Kubilay'a, ağabey acısı yaşayan Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Ali Kubilay'a ve teyzesinin oğlunu kaybeden Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven'e sabırlar dileyen Başkan Özlü, kayıplarından duyduğu büyük üzüntüyü dile getirdi.



Köyüne ve memleketine önemli katkılar sağlayan bir isim olan Osman Nuri Kubilay (6 Mayıs) bugün ikindi namazına müteakip Gürcüçiftlik Köyü'nde kılınacak cenaze namazının ardından aynı köy mezarlığında toprağa verilecek.

Haber: C.ÜSTÜNER