AK Parti’nin Daraltılmış İl Danışma Toplantısı bugün parti il binasında gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin katıldı. 



Son dönemde Düzce'nin gündemini yoğunlaştıran konular hakkında açıklamalarda bulunulan toplantıda daha sonra basın mensuplarının soruları yanıtlandı. 



"Konunun takipçisiyiz"

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ‘Bazı AK Partili isimlerin karıştığı skandal ile ilgili genel merkez tarafından soruşturma başlatıldı mı bu isimler görevden alınacak mı?’ sorusunun gelmesi üzerine şu yanıtı verdi:

“Bu konu hakkında biliyorsunuz bir yargı süreci var. Bu yargı süreci çerçevesinde bir gizlilik bir yasaklar var. Bu konu hakkında AK Parti olarak söyleyeceğimiz şudur biz partimizde bu yargılamada yargı sürecinde ne çıkarsa biz bunun gereğini yapacak güçteyiz. Kim ne olursa olsun biz bunu yapacak güce kadiriz. Sonuç nasıl çıkarsa çıksın bizler buna saygılıyız. Bizde yargı sürecini hem il merkezimiz olarak hem de genel merkezimiz olarak takip ediyoruz.”



"Canla başla çalışıyoruz"

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu akşam nasip olursa Ankara’da İl Başkanları toplantısına gideceğim. İki gün sürecek olan toplantıya katılacağım. Sonrasında ise belediye başkanlarımızla birlikte cuma, cumartesi ve pazar eğitim toplantısın katılacağım.

Tabii ki önümüzde AK Parti’nin bir kongre süreci var. Bu kongre sürecinde de inşallah partimize milletimize ve Düzce’ye hayırlara vesile olur bu süreç. İl Başkanları Toplantısı’ndan sonra açıklayacağımız bir takvim üzerine delege seçimleri ile başlayacak olan kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe kongrelerimiz ve il kongremiz genel merkez olarak ise büyük kongreyi yaparak bu süreci tamamlayacağız.

AK Parti İl ve İlçe Başkanlığı olarak belediyemizle birlikte mahalle programları gerçekleştiriyoruz. Köylerimizde, sel felaketinin yaşandığı bölgelerde zararın karşılanması için canla başla çalışıyoruz."




"Hastane arazisi konusunu sonuçlandırmak üzereyiz"

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise konuşmasına şu cümlelerle başladı:

“Saat 11’de KOSGEB başkanımız Düzce’de olacak. Geçtiğimiz dönemde yaşadığımız sel ve heyelandan dolayı KOSGEB tarafından faizsiz kredi uygulaması başladı. Biçim ve yöntemiyle ilgili hem de süreci takip etmek üzere KOSGEB başkanımız bir toplantı yapacak. Akçakoca’da taraflarla esnaf odamız ticaret odamız ve bütün tarafların bir arada olduğu bir toplantı olacak. Akabinde basın mensupları aracılıyla kamuoyuyla paylaşacağız.

Akçakoca ve Cumayeri İlçelerimizde yaşadığımız sel felaketi 17-18 Temmuz tarihinde gerçekleşti. Bu yaklaşık 20 gün bir ay kadar bütün yoğun mesaimizi hem valiliğimiz, hem belediyemiz, hem teşkilatlarımız ve bizler milletvekilleri olarak yereldeki teşkilatlarımız. Mesaimizi o bölgeye verdik. Hakikatten ağır bir şey yaşadık. Zaman zaman merkeze geldiğimizde arkadaşlarıma eğer oraya gitmediyseniz onu evinizde otururken veya merkezde sokakta gezerken bunu fark etmeniz mümkün değil gidin görün orayı dedim. O bölge ağır bir şey yaşadı. Yaralarımızı sarmak için hep birlikte seferber olduk.

Yaklaşık sel felaketinde 2500 kişi yardımda çalıştı o insanların yiyeceğini kullanılan araçların şoförleri mazot sorumluları vb. onlar için gelen ve ilk etapta yapılan yardım ödeneklerimiz geldi. Akebinde ise  yapılması gerekenler var.

Fotoğrafın Büyük bölünü kaçırabiliyoruz aslında 151 km yolumuz kağıt gibi yok oldu. Yaklaşık 50’ye yakın köprü ve menfezimiz gitti. Bu rakamları Ankara’da verdiğinizde olayın büyüklüğü anlaşılıyor. Özellikle çevre bakanlığı hem de DSİ planlamalar yapıyor. 5600 dönüm heyelandan dolayı toprak kaymasından bahsediyoruz. Bunların hepsinin teknik takvimi var doğal olarak.

Sıfır faizli diyoruz ama aslında faizini KOSGEB ödüyor. KOSGEB tabi doğal olarak bankalarla görüşüyor. Bunun bir takvimi var. Bu takvim tamamlandı. Bugün itibari ile vatandaşlarımızın müracaatlarını alacağız ve nasıl işlediğiyle ilgili açıklamalar yapacağız.

Sağlık Bakanlığı’nda doktor atamalarına kadro tahsisi vardı biliyorsunuz ki. Rutin yapılan bir iş değil bu iş ne kadar da rutin olsa da doktor sayısının takibi üzerinde durulması gereken bir iş. Emsal iller bizim aldığımız sayıları alamadılar. Başkanımız ve biz bu konuyu tek tek takip ettik. Akçakoca’da yapılacak olan devlet hastanesinin arazi ile olan bir konuyu nihayetlendirmek üzereyiz.”



"Cumhurbaşkanımızın talimatları dışında hiçbir iş yapmam"

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, katı atık ve belediye personelleri ile ilgili gelen soruları yanıtladığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Katı atık ile ilgili 10’dan fazla firma ile görüştük. Bizler düzenli depolama istemiyoruz sıfır atık istiyoruz. Konu ile ilgili bir firma ile imzaladık. Düzenli depolama yapıp onunla ilgili enerji sağlanması için yapılan bir sözleşme var firma ile görüşüyoruz. Sıfır atık dediğimiz ise şu Çöp geliyor protez işlemlerden geçiyor. Geriye sadece yanmayan, kokmayan, bulaşmayan kısmın kalabileceği yani toprak hafriyat kül gibi kısımların olacak. Bundan 10 gün önce analiz ettirdik. Bizim çöpümüzde ne kadar organik madde var ne kadar kül var. Ne kadar kum var bunun analizini yaptık. Bunu yapıyoruz ki kuracağımız çöp tesisinin teknolojisi ne olacak. Biz düzenli depolama değil, ayrıştırma, işleme ve tesis kurmak istiyoruz. Düzce Belediyesi 0 atık istiyor.

Ben Cumhurbaşkanımızın talimatları dışında hiçbir iş yapmam. Düzce Belediyesinde bir kamu görevlileri vardır. Kadrolu ve sözleşmeli işçi vardır. Birde şirketler üzerinden çalışan arkadaşlar vardır. Hem parti görevlisi olacak hem de kamu görevlisi olacak böyle bir şey olmaz. 2.si ise Şirketler için yapılandırmalar yapıyoruz. 3 Ayrı şirketimiz oldu. BELKA, BELTUR, BELTAŞ diye bunları da sizlerle paylaşacağım ama prensip olarak size şunu söyleyeyim. Düzce Belediyesi’nde şirketlerinde çalışan arkadaşlarımız. Diğer kurumlarda görev almayacaklar.”



"Hiçbir dert çaresiz değil"


AK Parti’nin Daraltılmış İl Danışma Toplantısında konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, milletin AK Parti’ye büyük teveccüh gösterdiğini belirtirken şöyle konuştu:

“Düzceli, Şeyh Edebali’nin o zamanlarda Osman Gazi’ye söylediği gibi 'İstemek bundan sonra bize çözüm size. Bizler çözüm için varız.' AK partiye teveccüh gösterdi. Yerel ve genel yönetimde ülkenin yönetimini bize teslim etti. Vazifeyi yapmak bize. Çözüm üretmek bize. Hiçbir dert çaresiz değil.”
 
AK Parti’nin dünyadaki en büyük sivil toplum örgütlerinden olduğunu söyleyen AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, hataların yapılabileceğini ve partinin içerisine birilerinin girip birilerinin çıkabileceğini belirtti. Çakır şöyle konuştu:

“Ekmeği pekmeze denk getirmek bizim görevimiz. Evet eksiğimiz var. İnsanız biz, hata olabilir. AK Parti, 10 milyonu aşkın yakın üyesi, 2 milyon civarı teşkilat üyesi olan çini saymazsak dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri. Arkadaşlarımız eksik yapar, hata yapar. Bu trene binen olur yolda inen olur. Cumhurbaşkanımız bunları defalarca söylemiştir. Yasalara uygun şekilde herkes siyasetini yapma hakkına sahiptir. AK Parti'den biri çıksa ya da biri gelse de milletimiz desteğini verdiği sürece yoluna dolu dizgin devam eder. Ne zamanki millet yetkiyi elinden alır, o da sandıkta olur.”
 
"Çok şükür bugün fındıkçı durumdan son derece memnun"

Fındık fiyatının açıklanması konusunda kendilerine haksızlık yapıldığını düşündüklerini söyleyen AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, şu şekilde konuştu:

“Bir takım meselelerde çok feveran yapılmamalı. Bazı konularda haksızlık yapıldığını düşünüyoruz. Mesela fındık meselesi. Şu an gündemde yok çok şükür. Fındığa sahip çıkmadığımıza dair haberler çıktı. Arkadaşlar bu fındığa öyle bir sahip çıktık ki kitap yazacak kadar hatıramız var. İşin kendine özgü bazı yol haritaları var. O nedenle Karadeniz Bölgesi milletvekilleri daha büyüklerimizle bunları konuşarak sonucu aldık. Çok şükür bugün fındıkçı durumdan son derece memnun. Ama gündemde yok.  Marifet de iltifata tabii. Eleştirenler şunu da demeli, fındık konusunda üreticinin yüzü güldü. Birkaç yazı yazanları tenzih ederek söylüyorum. Bu da küçük bir serzenişim olsun basın mensuplarına.“

"Görevde bulunduğum süreler içerisinde bu partiye zarar vermek istememişimdir"

Keskin, basın mensupları tarafından ‘Yaşanan bu son skandaldan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce merkez ve ilçelerde ciddi revizyona gireceği söyleniyor. Kamuoyunda bu şekilde bir düşünce var siz ne düşünüyorsunuz ?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Arkadaşlar bizim genel merkezimiz ve Cumhurbaşkanımız tabi ki bu partinin bir genel merkezi var bir yönetim kadroları var bununla ilgili olarak süreç yakından takip ediliyor. Ama şurada şöyle bir şey var AK Parti Düzce’de bir kongreye gidiyor. Bu kongre ne demek kendimizi yenileme yeni heyecanların katıldığı bakın çoğu ilçe başkanımız yeni ben daha 8 aylık il başkanıyım. Sayın vekilimizin belirttiği üzere bize bu görev verildiği sürece bizde görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışan insanlarız. Dolayısıyla bu kongrelerde de değişiklikler olabilir ama bunun sebebi tek bir nedene bağlı ya da başka nedenlere bağlı değil. Genel olarak genel merkezimiz sayın Cumhurbaşkanımız devam et dediği sürece tüm arkadaşlarımız yoluna devam edecektir.
 
Bir kere demokraside parti kurmak gibi bir şeyin gayet doğal olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu ister bizim içimizden ayrılıp da parti kuranlar olsun daha önce de oldu diğer taraflardan da parti kurma çalışmaları her zaman olmuştur dolayısıyla partilerin yaşaması yaşatılması ya da başarılı olması için tek bir neden var. Bu milletin arkasında olup sandıkta bunu göstermesidir. Biz gücümüzü kurulduğumuz günden itibaren çeşitli mihraklardan değil sadece bu milletin ta kendisinden alan bir partiyiz. Dolayısıyla bu kadar 2001’den beri bu partinin başına çorap örmek isteyenler Sayın Cumhurbaşkanımızı engellemek isteyenler bizleri engellemek isteyen kim olursa olsun işte bu Türk Milleti bu halk buna karşı çıktı bunu korudu. AK Parti’nin arkasında dimdik durdu. Onun için parti kurmak partinin bir gerçekliğini yansıtmak bu milletin arkasında olmasıyla ölçülür dolayısıyla biz zaten kendimize güveniyoruz. Bu parti kurma çalışmaları olabilir diğer taraftan mesele biliyorsunuz ki çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum. AK Parti’nin adı kullanılıyor burada. Mustafa Keskin hiç olmasın ama AK Parti’ye zerre miskal zarar gelmesin benim bakışım budur. Yani bu olay şahsileştirme olayı değildir. Ben bizatihi görevde bulunduğum süreler içerisinde kendime zarar vermişimdir bu partiye zarar vermek istememişimdir. En ufak bir leke sürmek istememişimdir. Benim Düzce’deki görevim budur. Ben bu partiyi dimdik bir şekilde bu halkın karşısında tüm insanların haklarını koruyarak tertemiz bir şekilde yoluna devam etmesini sağlayacak olan en sorumlu insan benim. Ben bu sorumluluğu biliyorum ve tüm bu işlemlerin gereğini yapacak güçte ve kabiliyetteyim.”