Günden güne Düzce sokaklarında daha sık rastlanan dilenciler sorunu içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı.

Düzceliler'in her köşe başında gördüğü için artık simasını yakından tanıdığı dilencilere, aynı yönteme başvuran mülteciler de eklenince adım başı para dilenen biriyle karşılaşılır oldu.

Devlet tarafından tüm imkanlar sağlanmasına rağmen kolay yoldan para kazanmak için dilenciliği alışkanlık haline getiren mülteciler, dilenciliğe sık sık çocuklarını da alet ediyor.

Sıcağın en fazla etkisini hissettirdiği öğle saatlerinde henüz birkaç aylık olan bebeğini önüne bağlayarak dilenen mülteci kadını görenler şaşkınlık ve öfkeyi bir arada yaşadı. Sıcağa aldırış etmeden D-655 Karayolu Yığılca Işıkları'nda dilencilik yapan 25-30 yaşlarındaki mülteci kadının, Türkçe bilmediği için elinde pankartla para istediği anlar bir vatandaşın cep telefonuyla kaydedildi.

Işıklar kırmızı yandığında araçların arasında gezerek yardım isteyen kadın hem kendi hem de kundaktaki bebeğinin canını tehlikeye attı.

Polis ve zabıtanın sık sık sokaklardan, yollardan topladığı dilenciler uyarı ve cezai yaptırımlara karşılık dilencilikten vazgeçmezken, çocuklarını da kullanarak insanların duygularını sömüren bu şahıslara karşı artık kalıcı bir çözüm getirilmesi bekleniyor.

HABER:C.ÜSTÜNER