Düzce Belediyesi son günlerde şehrin genelinde etkili olan yoğun yağışa karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Öncelikle şehir merkezine içme suyu sağlayan kaynakta meydana gelen debi artışı ve çamurlu suya müdahale eden Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, hatta temiz su verildiğini açıklarken kaynağa bağlı regülatörde sürdürülen temizlik çalışmaları nedeniyle yüksek katlara su çıkışında sorun yaşanabileceğini belirtti. Yağış süresince devam eden müdahale çalışmalarının sistemin rutine dönmesi sağlanana kadar devam edeceği ifade edildi.



Öte yandan Düzce Belediyesi'ne ait vidanjör ve müdahale aracı ile de Gölyaka'da yağmur suyu giren evlere müdahale eden ekipler, evleri basan suyu çekerek temizledi.



Konu hakkında yapılan açıklamada acil müdahale ekiplerinin ihbarları titizlikle değerlendirdiği belirtilirken, "Şehir merkezinde ortaya çıkan ihtiyaçları çözüme kavuşturmamızın yanı sıra ilçemiz Gölyaka'da yoğun yağış sebebiyle sel felaketi yaşanmıştır. Orada evlerini su basan vatandaşlarımız olduğunu öğrendik ve gerekli ekipman ile anında müdahale ettik. Yağmur suyu giren evlerdeki suyu çekerek temizledik. Gölyaka Belediyesi iş birliği içinde ve gelen ihbarlar doğrultusunda gece boyunca çalışmalarımızı sürdürdük. Hemşehrilerimize çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.


HABER: C.ÜSTÜNER