Öncü Haber'den öğrenip yaşadıklarını anlatmıştı

Düzce Belediyesi Et Kombinası'nda hayvanların veteriner kontrolünden geçmeden ve küpeli-küpesiz fark etmeden kesildiğinin Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün sağlık danışmanı Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Tuncer tarafından ortaya çıkarılmasının ardından haber merkezimize ulaşan bir ihbar uzun yıllardır bu duruma göz yumulduğunu ortaya çıkarmıştı.

Düzce'den Sakarya'ya sürüldü

Geçtiğimiz ay habersiz bir şekilde kombinaya giden Tuncer'in yaptığı inceleme sırasında gözler önüne serilen ihmale ilişkin haberimizi okuyan 2012-2015 yılları arasında mezbahaneyi denetlemekle görevli olan Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Ferhat Doğru, bu duruma karşı çıktığı için Düzce'den Sakarya'ya sürüldüğünü anlatmıştı.

Doğru, görevi gereği hayvanlara yönelik yaptığı muayene sırasında kimi zaman hastalık tespit ettiğini ve buna rağmen hayvanların kesildiğini iddia ederek, Düzceliler'e hastalıklı etler yerdirildiğini öne sürmüştü. 

"Düzce halkına ve şahsıma haksızlık yapıldı"

Öncü Whatsapp ihbar hattımıza dilekçeleri de gönderen veteriner, şunları kaydetmişti:

"Sayın Öncü TV çalışan ve yetkilileri. Düzceli'yim. Düzce Gıda, Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde veteriner hekim olarak çalışırken mezbahaneyi denetlemekle görevliydim. Düzceliler'e leş, verem gibi hastalıklı etleri yediriyorlardı. Bu olayları önlemek için BİMER'e ve zamanın Gıda Bakanlığı'na yazdım. Fakat beni gereksiz şikayette bulunmaktan, mesai arkadaşlarıyla uyum içinde çalışamamaktan ve kamu düzenini bozmaktan il dışına sürdüler. 3 yıldır Düzce'den Sakarya'ya her gün gidip geliyorum. Düzce halkına ve şahsıma yapılan haksızlığı bu haberde olduğu gibi duyurmak istiyorum. Bütün bu olayların belgesi elimde mevcuttur."

Düzce Valiliği hakkında işlem yapılması için yazdı gönderdi

Mezbahanede bizzat yaşadıklarını anlatan veteriner Ferhat Doğru, bu yüzden bir kez daha soruşturma riski ile karşı karşıya kaldı. Düzce Valiliği veteriner Doğru'nun Öncü Haber'e aktardıklarının tümünün gerçekdışı olduğunu savunarak, hakkında işlem yapılması için Sakarya Valiliği'ne yazı gönderdi. Söylediklerinin doğru olduğunun tekrar altını çizen ve geriye dönük geçirdiği soruşturmaların belgelerini gönderen duyarlı veteriner ile ilgili süreç ilerleyen günlerde belli olacak.

Haber: C.ÜSTÜNER