Düzce’de başarılı yöneticilik kariyeri ile parmakla gösterilen üst düzey yöneticilerden olan Orman Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Dr. Hakan Zengin, düzenlediği video konferans toplantısı ile sektör paydaşlarını bir araya getirdi.

TOBB Başkan Yardımcısı, İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Kelebek Mobilya Düzce Fabrika Müdürü Faruk Şahin, Teknorot Genel Müdürü Cevat Aydın’ın katılım sağladıkları toplantıda ilk olarak konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce ve Düzce ekonomisiyle ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.

“Toplamda 124 ülkeye 1,5 Milyar Dolar değerinde ihracat yapıyoruz”

Şahin; “Düzce, 5084 sayılı yasa ile birlikte ciddi bir büyüme ivmesi yakaladı. Şu an çalışır durumda 5 Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 26 bin istihdam sağlıyor, merkezleri büyük şehirlerde olan firmalarımızla birlikte toplamda 124 ülkeye 1,5 Milyar Dolar değerinde ihracat yapıyoruz. Son 4 ayda geçen yılki rakamlara nazaran en çok ihracat yapan ikinci il konumundayız. Düzce bildiğiniz üzere orman ürünleri sanayisinde uzun yıllar ülkemizin lider illeri arasında yer aldı. Orman ürünleri sanayisinin hammadde ve yarı mamul ihtiyacının yüzde 20’si halen ilimizde üretilmektedir. Son dönemlerde ise yarı mamul ve son tüketici ürünlerinin daha fazla katma değer sağlıyor olması dolayısıyla gelişim başka illerimizde görünse de halen Düzce, yarı mamul ve hammadde üretimi noktasında liderliğini korumaktadır.“

“Önemli bir sinerji yakaladık”

Düzce’de son dönemde Vali Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve sivil toplum kuruluşları olarak önemli bir sinerji yakaladıklarını belirten TSO Başkanı Tuncay Şahin, “Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu oluşumlarda köprü görevi görmeye ve kamu kaynaklarını üyelerimizin hizmetine sunmaya gayret ediyoruz. Düzce Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın büyük özverileri ile 100 firmamıza 100 akademik danışman tahsis ettik. Yine üniversitemizle birlikte 16 küçük ve büyük ölçekli projede ortak olarak işbirliğimizi farklı kulvarlara taşıdık. Sanayinin beklentisi olan nitelikli iş gücünü oluşturmak amacıyla eğitim programlarına katkılar verdik.”

“Tüm bürokratik sorunlarını tek elden çözüme kavuşturuyoruz”

Düzce’nin yatırımlar için ideal bir kent olduğuna işaret eden Şahin, “Lojistik avantajları, nitelikli iş gücü imkanları ve coğrafi konum olarak bölgede 5. Bölge teşviklerine sahip tek il. Düzce’de kurmuş olduğumuz yatırım ajansı sayesinde ilimize yatırım yapacak olan iş insanlarının tüm bürokratik sorunlarını tek elden çözüme kavuşturuyoruz. Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve Düzce TSO işbirliğiyle kurulan ajansın başkanlığını da ben yürütüyorum. Düzce’ye gelin, bizlerle temasa geçin, yatırım yapmayacak olsanız bile burada iş dünyası için sunulan fırsatları yerinde görün.” İfadelerine yer verdi.

Şahin’in ardından konuşan İKV Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası çalışmaları ve bölge ekonomisi hakkında da katılımcılara bilgiler aktardı.

Sırasıyla Kelebek Mobilya Genel Müdürü Faruk Şahin ile Teknorot Otomotiv Genel Müdürü Cevat Arslan da sektör ve bölgesel ekonomi konularındaki görüşlerini aktardı.