İstanbul Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan yöresel evlerde, Türkiye’nin her yöresinin lezzetleri yanında Türk Dünyası ve Balkanlardaki soydaşlarımızın da yöresel ürünleri tanıtıldı. Avrupa Yakası Düzceliler Derneği de 15 numaralı yöresel evde Düzce yöremize ait mevsim lezzetleri başta olmak üzere, yöremiz ürünlerini tanıtmaya devam etti.
 


Yöresel Tanıtım Günleri Pazar günü (06.10.2019) yapılacak olan final gecesinde Düzce'nin meşhur Kabak Tatlısı ve Yaylalardan gelen Kuzu Kestane pişmiş olarak İstanbul halkına ücretsiz dağıtılacak.


 
Program kapsamında Öncü TV'ye açıklamalarda bulunan Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim Kaval, "Geleneksel olarak yapılan Yöresel Günler programında bu yılda 15 numaralı yöresel evimizde yerimizi almış bulunuyoruz. Burada Düzce'mizin Fakıllı Mağarasından, Güzeldere Şelalesi'ne, Samandere Şelalesinden, Ceneviz kalesine, Melen raftinginden , bugün elektrik verilen ve yollarının asfaltlanarak turizme kazandırılması yolunda güzel haberler aldığımız Kardüz Yayla’mızın ve yöremizin gezilmesi görülmesi gereken yerlerin  tanıtımlarımızı yapıyoruz. Bunların  yanında Yöresel lezzetlerimizden kabak tatlısı, yayla kuzu kestanesi ve fındığımızı evimiz stantlarında İstanbul halkımızın beğenisine sunuyoruz. Kısaca Düzce’mizi İstanbul'a 15 Temmuz Meydanı’na taşıdık. Yöresel ürün satışlarının yapılması, kültürümüzün ve yöremizin tanıtılması amaçlanan günlerde Karadeniz bölge rüzgarını bir nevi yakın Karadeniz olarak Düzce üzerinden estirmeye çalışıyoruz. Bizlere bu imkanları sunan Kültür ve Turizm eski Bakan Yardımcımız ve Zeytinburnu Belediye Başkanımız Av.Ömer ARISOY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu arada sayın Belediye Başkanımızdan yakın Karadeniz olan Düzce’mizi tanıtmak amacıyla tanıtım turumuzun da sözünü almış bulunuyoruz, kendilerine teşekkür ederiz." diye konuştu.
 
Avrupa Yakası Düzceliler Dernek Başkanı Abdülkerim KAVAL son olarak bu vesile ile herkese teşekkür ettiğini, Düzce’ye selam ve saygılarını sunduğunu bildirdi.
 
HABER: S.AYDINLI