Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 'Pandemi' ilan edilen koronavirüsü salgınında Türkiye’de her geçen gün vaka sayısı giderek artıyor.

Salgın nedeniyle bugüne kadar Türkiye’de 4 kişi hayatını kaybederken, yetkililer risk altındaki kronik rahatsızlığı bulunan ve yaşlıların sokağa çıkmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bu uyarılara rağmen, Düzce’de yaşlı insanların, camilerde vakit namazı kıldıkları ve toplu alanlarda bulundukları ve toplu taşıma araçlarını sıklıkla kullandıkları görülüyor. Yaşlı vatandaşların tedbir amaçlı özellikle toplu taşıma araçlarını kullanmamaları için, Düzce Belediyesi’nin 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat kartlarının geçici bir süre iptal edilmesi bekleniyor.

“Beni melekler koruyor”

Mikrofon uzattığımız yaşlı bir insanın, “Ben Alllah’tan gelenden korkmam. Beni melekler koruyor.” demesi, durumun vahameti bir kez daha gözler önüne serdi.

Karar uymak istemedi, emniyet izin vermedi

Bir başka yaşlı vatandaş ise, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında cuma namazı ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması yönünde alınan kararı eleştirdi. Cuma namazı için camiye girmek isteyen vatandaş, kendilerine izin vermeyen Düzce Emniyet ekiplerine tepki gösterdi.