Düzce’de "normalleşme süreci" kapsamında AVM, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin önlem alarak müşterilerine hizmet vermeye başlamasıyla kent merkezinde hareketlilik görüldü.

Normal zamanda kentin en işlek noktası olan İstanbul Caddesi’nde ve banka şubelerinin önünde zaman zaman yoğunluk gözlendi. Sokağa çıkan vatandaşların büyük oranda maske taktığı ve sosyal mesafeyi koruyarak yürümeye dikkat ettiği görüldü.

Anıtpark Meydanı, Avni Akyol Parkı ile İstanbul ve Gaziantep caddeleri ile Spor Sokağa girişler şerit ve bariyerlerle kapatılırken, berber ve alışveriş merkezlerinin açılmasının ardından buralarda bir hareketlenme göze çarptı.

Polis ekipleri söz konusu caddeler ve bu caddelere bağlanan ara sokaklar üzerinde tedbirlerini alarak buradan giriş yapan vatandaşların ateşini ölçüyor. Belirli noktalarda konuşlanan Türk Kızılay ekipleri ise maskesi bulunmayan vatandaşlara maske veriyor.

Kalabalığın olduğu noktalarda gözlem yapan polis ekipleri, sosyal mesafe konusunda vatandaşları uyarıyor. Salgın sürecinde büyük oranda kepenkleri kapalı tutan esnaf, yaya hareketliliğine bağlı olarak işyerlerini de açmaya başladı.