Düzce’de yaz aylarında yaşanması muhtemel su sıkıntısının önüne geçmek isteyen Düzce Belediyesi, v vatandaşlara ‘İçme suyuyla bahçe sulamayın!’ uyarısı yaptı.

Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Düzce’nin içme suyunu sağlayan Uğur Deresi’nde, su debisinin düşmesi nedeniyle ana su boru hattına istenilen seviyede su gelmediği ifade edilerek, Düzceli vatandaşlara içme suyunu bahçe sulamalarında kullanmama çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haziran ayı başından itibaren Düzce merkez içme suyu kaynağı olan Uğur Suyu Deresi’nden alınan ham su miktarında azalma yaşandığından, içme suyu arıtma tesisimize istenilen miktarda su gelmemektedir. Kullanımın yoğun olduğu saatlerde şebekemizde basınç düşmekte ve üst katlara su çıkmaması sorunu yaşanabilmektedir. Son birkaç yıldır devam eden problemin kökten çözümü için belediye başkanlığımızca DSİ ve İlbank A.Ş ile gerekli görüşmeler yapılmış olup kısa süre içerisinde ihale ve inşaat çalışmalarına başlanılması planlanmaktadır. Bu süreçte içme suyu ile bahçe sulaması yapmamanızı ve su tüketiminizde ekstra özenli davranmanızı rica ederiz.”