İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır ve Ayşe Keşir’den Düzceli esnaflara ve sanayicilere sağlanan desteklerin tutarının açıklanmasını istedi.

İl Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Salgın hastalık ile alakalı ilk vakanın tespiti üzerinden yaklaşık iki ay, gerekli tedbirlerin alınıp esnafın, zanaatkarın ve sanayicinin işyerini kapatmaya varan adımlar atılmasının üzerinden de yaklaşık bir buçuk ay geçmiştir. Bu dönemde devletimiz çeşitli adımlar atmakta ve destek mekanizmalarını işletmektedir. Belli kredilerin ve desteklerin “tahsis” edildiği ilgili bakanlıklarca açıklanmakta ama bu tahsisin ne kadarının gerçek manada ihtiyaç sahiplerine ulaştığı muğlak kalmaktadır. Bu dönemde esnaf odaları yetkilileri başta olmak üzere siyasi yetkililerden parça parça da olsa kamuoyu bilgi almıştır fakat burada asıl görev bizce AK Partili milletvekillerimize düşmektedir.

Milletvekillerimizden kamuoyunun karşısına çıkıp diğer illerin milletvekilleri gibi özellikle

1) Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli krediler başta olmak üzere tahsis edilen desteklerden Düzce esnaf ve sanayicisinin ne kadarının yararlandığını,

2) Kullandırılan tutarın ne kadar olduğunu,

3) Özellikle kamu bankalarınca verilen tüm kredi miktarını halkımıza anlatmanın, çok geç olmadan, önemli bir sorumluluk olduğunu düşünüyor ve AK Partili vekilleri açıklama yapmaya davet ediyoruz."